Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyltarna är uppe – men det dröjer några månader till butiksöppningen

En ny butiksskylt har dykt upp efter handelsstråken i Bollnäs, men ännu är det tomt i lokalen. Det dröjer till efter årsskiftet innan Kjell & company öppnar.

Annons

– Vi fick lova att sätta upp skylten även om vi inte kommer att öppna förräns efter årsskiftet, men det är ju trevligt, säger Kjell & companys vd Mikael Dahnelius.

Läs också: Ny butikskedja på ingång till Bollnäs

Lokalen på Västra stationsgatan står tom och Mikael Dahnelius ser fördelar med att få upp skyltarna även om det är långt kvar till öppning.

– Fram till att vi öppnar i januari-februari har väl merparten av de potentiella kunderna i Bollnäs centrum besökt den gatan någon gång, så förhoppningsvis får vi lite reklam redan innan öppning.

Enligt informationen i lokalens skyltfönster ska den ske till våren, men det handlar alltså om det kommande årets första månader.

– Vi har inte satt exakt datum, men någon gång i slutet av januari till slutet av februari, senast till löningsdagen i februari. Vi sitter ju nere i Malmö på huvudkontoret så det är nästan vår i februari här, säger Mikael Dahnelius skämtsamt.

Kedjan har tittat på Bollnäs som etableringsort eftersom storleken på samhället passar deras utveckling.

– Som ort blir den den minsta orten vi går in i och har butik i. I den delen av landet, mellan och södra Norrland, har vi sedan ganska långt tillbaka butiker i Sundsvall och Gävle. Sedan har vi öppnat en butik även i Hudiksvall och det har funkat väldigt bra, så vi tittar allmänt på lite mindre orter än den. Bollnäs kändes som det naturliga nästa steget.

Läs också: Guld till Bollnäs jazz club – har skapat jämställd jazzscen

Kjell & company i Bollnäs

Någon risk för konkurrens mellan butikerna kedjans butiker i Hälsingland ser han inte. Mönstret hos deras kunder är att de gör mer snabba köp

– Ofta när man behöver komplettera med produkter till en dator eller vad det är, så behöver man dem samma dag. Jag tror få kunder åker till Bollnäs från Hudiksvall för att besöka oss, så det tror jag inte är någon fara.

Kjell & Company säljer tillbehör till datorer, mobiler, surfplattor, nätverk, foto, elektronik och ljud och bild. Bolaget har 88 butiker på 45 orter i Sverige och sju butiker i Norge. Förutom huvudkontor i Malmö har de också ett inköpskontor i Shanghai.

Dressman flyttade ut ur lokalen på Västra stationsgatan i mars i år. Butiken finns sedan dess på Långgatan i Prix-huset.

Mer läsning