Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skruvat & Klart firar fem med tvåhjulsuppvisning och pansarbandvagn

Gamla husvagnar, veteranbilar och mopeder kommer det att finnas gott om på Långnäs till helgen, då motor- och familjearrangemanget Skruvat & Klart hålls för femte året.

Annons

Redan namnet, Skruvat & Klart, avslöjar en del av konceptet för det här arrangemanget. Lasse Söderqvist från arrangerande Hälsinglands Fordonshistoriker förtydligar:

– Det är ett tillfälle där vem som helst kan glida in och visa upp någonting man skruvar på, eller någonting som är klart. Alla är välkomna att komma med sina fordon, nya eller gamla spelar ingen roll vi visar upp alltihop, det är det som är charmen med det hela.

Veteranfordon och sportbilar är en del av utbudet på Skruvat & Klart.

Allmänheten har alltså möjligheten att visa upp sina fordon, men det finns även en hel del bokade attraktioner att ta del av. Bland annat vankas sportbilsutställning, modevisning, veteranbilar, mopedracing och visning av gamla husvagnar från Campingveteranerna.

Läs också: Rekordmånga tävlade i traktorpulling

Under nostalgiavdelningen sorterar också ett väldigt speciellt objekt: Roland "Grus-Kalle" Brändströms mytomspunna Volvo PV – en bil som efter "Grus-Kalles" framgångar på 1970- och 80-talet blev legendarisk i rallycrosskretsar.

TV: Se när Lysells pansarvagn går genom isen

En av de mer spektakulära numren under helgen blir nog Cecilia Lindings uppvisning i konsten att åka på två hjul med bil. Dessutom kommer säkert bröderna Lysells både omtalade och omskrivna ryska pansarbandvagn att dra en hel del blickar till sig.

Läs också: Cecilia är världens yngsta stuntbilförare

Skruvat & Klart arrangeras i och kring Långnäsparken i Bollnäs. Redan första året lockade arrangemanget mycket folk och nu när det är dags för ett litet femårsjubileum så väntas intresst vara minst lika stort.

– Vi satsar på ett brett register och vänder oss inte enbart till motorintresserade utan det finns saker att se och göra för hela familjen, säger Charlie Östlund i arrangörsstaben.

Hälsinglands Fordonshistoriker ligger bakom arrangemanget i och kring Långnäsparken i Bollnäs. Den stora gröna bilen i bakgrunden kallas

Läs också: Arnes krokodil bor på bakgården

Mer läsning