Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Perfekt uppladdning inför VM – Hippi tog guld på Nordiska mästerskapen

När Nordiska mästerskapen i agility avgjordes i helgen, var det hemmahoppet Malin Tangfelt och mellanpudeln Hippi som till slut stod högst upp på prispallen. Om fem veckor väntar VM i Spanien.

Annons

Så här såg det ut när vi besökte Malin och Hippi tidigare i sommar:

När vi träffade Hippi och matte Malin Tangfelt för drygt en månad sedan, var det med beskedet att de var uttagna till svenska landslaget i agility för andra året i rad. De bjöd på ett fartfyllt träningspass på agility-banan och Malin pratade om det stora målet i höst: VM i Spanien.

– Jag hoppas vi är i form, sade Malin Tangfelt då.

Läs mer: Hippi är redo för VM – en "underdog" i sin rätta bemärkelse

Och visst verkar formen sitta där den ska. När Nordiska mästerskapen i agility avgjordes i norska Lillehammer under helgen, gav duon ett riktig lovande besked inför VM: Guld i individuella loppet och silver i lagkappen.

Med bara fem veckor kvar till agility-VM i Spanien verkar formen vara perfekt hos Hippi och matte Malin Tangfelt.

– Det känns såklart jätteroligt. Framför allt att vi höll ihop det så bra. Många ekipage från de nordiska länderna tillhör världseliten så det känns som en stor seger, säger Malin Tangfelt när vi återigen besöker henne och Hippi i Häggesta.

Läs också: Hund räddade sin ägare från vildsvinsattack

Malin förklarar att den individuella tävlingen bestod av tre lopp, två under lördagen och ett under söndagen. Resultatet från de tre loppen räknades sedan ihop och då stod det klart att Hippi och Malin tog hem guldet.

Guld i individuella loppet och silver i lagkappen blev resultatet för Hippi och Malin Tangfelt efter Nordiska mästerskapen i agility, som avgjordes i norska Lillehammer under helgen.

– Det var tre väldigt olika banor som var tekniska, men där man ändå kunde hålla hög fart. Då är det bara vinna eller försvinna som gäller, och den här gången blev det vinna, säger Malin.

Läs mer: Malins liv består av hundar – från morgon till kväll

Hon tror Hippi är mer rutinerad och erfaren i år, vilket är en fördel i tävlingssammanhang:

– Både hon och jag är tryggare nu när vi har gjort det här förr. Hippi blir väldigt ivrig innan, hon nästan skriker för att hon så gärna vill ut på banan, men väl där så lyssnar hon på mig.

Hur verkade Hippi känna för guldet, kan en hund förstå att den har vunnit?

– Hon förstår definitivt att det är tävling och taggar till. Efteråt var hon glad och lekte runt i en fjällbäck så det märktes att det var något speciellt, säger Malin Tangfelt.

Hunden Hippi kom från ett omplaceringshem till familjen Tangfelt när hon var åtta månader gammal. Då var pudeln rädd för människor. Nu tävlar hon mot världseliten i agility.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning