Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orbaden nomineras till Stora Turismpriset: "Jag tror att vi kan vinna"

Femton kandidater från hela landet är nominerade till det prestigefyllda Stora Turismpriset. Det är första gången Orbaden spa & resort har möjlighet ta hem utmärkelsen.

Annons

Det prestigefyllda Stora Turismpriset delas årligen ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, som är en del av statliga Tillväxtverket.

– Det känns jätteroligt. Det är roligt att bara vara nominerad, sen får vi se hur det går. Hela Sverige är med och tävlar men jag tror att vi har en möjlighet att vinna och det vore ju jättetrevligt, säger Helene Åkerström, vd för Orbaden Spa & Resort.

Läs även: Nu bygger Orbaden för 27 miljoner

Detta är den första nomineringen av Stora Turismpriset till Orbaden Spa & Resort.

– Kriterierna stiftelsen har för priset har ett tydlig fokus på miljö, innovation, kunskapsspridning och samarbete. Det känns det som att vi uppfyller väl, berättar Helene.

Här berättar Helene Åkerström om satsningen där kändisar får designa lyxsviter:

Helene berättar även att just samarbeten i bygden är något som hon tror ligger bakom nomineringen, bland annat då med nystartade bryggeriet Organic Smash, zipline-banan, Tur & ton med flera.

Femton kandidater är nominerade till priset som kommer att delas ut den 18 oktober i Stockholm av närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Läs även: Kunglig boudoir i franska toner

Bland de nominerade finns bland annat Gotlands Museum och Skansen vid sidan av flera hotell och upplevelseföretag.

Stora satsningar har gjorts senaste året på Orbaden då bland annat tio nya sviter, jacuzzi och utomhuspool byggts till. Sviterna har inretts av bland annat Peter Stormare, Carolina Klüft, Carita Järvinen och Victoria Silvstedt.

Orbaden Resort

– Min strävan har hela tiden varit att vi ska vara ett av de hotell i Sverige som man bör ha varit på. Det finns ju några sådana landmärken inom hotellbranshen, och där är vi nog snart efter vår nya utbyggnation, berättar Helene Åkerström.

Priset delas ut för 23:e året i rad. Vinnaren får gå hem med äran och 100 000 kronor.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning