Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya villor på gång – 24 nya tomter att bygga på

Byggstart för de planerade villorna beräknas till augusti-september nästa år och redan nu har ett tjugotal intresserade ställt sig i kö.

Annons

I sluttningen ner mot Norrsjön i Bodåker Finns nu möjlighet för 24 villatomter.

Hösten 2013 var fastigheten Bodåker 2:20, mellan Söräng och Freluga, med tillhörande hus till salu. Entreprenören Mattias Sjöberg såg möjligheten att förvärva marken och förvandla det till ett nytt villaområde med utsikt över Norrsjön.

Läs även: Nytt sjönära villaområde planeras

– Jag kan ärligt talat inte tänka mig ett mycket bättre läge än det här, säger Kjell Lingh som är hustillverkaren Rörvikshus regionansvarige och projektledare för arbetet med Bodåker 2:20.

– Suverän sjöutsikt med högt framtidsvärde.

Kjell Lingh är projektledare för Bodåker 2:20.

I onsdags antog Bollnäs miljö- och byggnämnd en detaljplan för området och bara beslutet har vunnit laga kraft ska det upprättas en tomtkö.

– Hittills har vi haft en intressekö, nu blir det konkretare och en riktig tomtkö, förmodligen redan i början av oktober, säger Kjell Lingh.

Läs även: Här kan det byggas villor – kommunen tittar på intressanta områden

De 24 tomterna är mellan 1 200 och 1 600 kvadratmeter stora och alla ska få sjöutsikt över Norrsjön som är en del av Voxnan och förbunden med Voxsjön. Alla ska få egen båtplats och området ligger nära både skola (Sörängs skola) och endast sex minuter från centrala Bollnäs.

Under vårvintern och försommaren ska det anläggas gator och dras vatten och avlopp. Och nästa höst kan själva villabyggnationerna komma igång.

– Alla som har köpt tomter kommer att få vara med och skapa sina egna hus, säger Kjell Lingh. De kommer att byggas utifrån tomtens utseende och kundens önskemål. Kunden kommer att ha stora valmöjligheter.

Läs även: Att lösa bostadsbristen i Bollnäs är en prioriterad fråga

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons