Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu snyggas Åhlénsfasaden till

Lagom till invigningen av nya Brotorget får Åhlénsfasaden en efterlängtad uppfräschning. – Det finns en tanke om att göra några större grejer med fastigheten inom ett par år, säger Björn Johnson, fastighetsägare.

Annons

Brotorget har väckt intresse över hela riket sedan det såldes för nio år sedan, köptes tillbaka, revs och byggdes om på nytt. Såväl lokal- som riksmedia har uppmärksammat turerna kring Brotorget som under en tid blev kallat Olles öken i folkmun efter att torget förvandlats till en stor grusplan.

Läs också: Åhléns tak rasade in – All armering i betongen sönderrostad

Många har haft åsikter om den smutsiga fasaden på Åhléns.

Men även husen som omgärdar torget, och i synnerhet dess fasader, har varit ifrågasatta av många. Fasaden på Åhlénshuset är ett av dem.

Läs också: Skador på Åhlénstaket kända sedan tidigare – kan ha orsakat takraset

Nu senast av helahalsinglands ledarskribent Lilian Sjölund.

I sin senaste ledartext säger hon:

– Nu är det upp till fastighetsägarna runt torget att putsa på fasaden. I skuggan av ett skinande nytt och lekfullt torg ser 70-talets betongbrutalism om möjligt ännu mer deprimerande ut.

Åhlénsfasaden snyggas till lagom till invigningen av Brotorget.

Läs också: 50 år sedan Bollnäs första varuhus öppnade

Sagt och gjort.

På onsdagseftermiddagen började Åhlénsfasaden högtryckstvättas för fullt, efter önskemål från kommunen.

– De undrade om det fanns möjlighet att snygga till den till invigningen, och det fanns det. Men det finns också en tanke om att göra några större grejer med fastigheten inom ett par år. Men exakt vad vill jag inte gå in på, säger fastighetsägaren Björn Johnson.

Mer läsning