Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man från Abrå får rätt mot bilföretag – ska ersättas med 37 734 kronor efter batteristrul

Mannen köpte en bil av Motor Trend AB i november förra året. Men efter mycket strul med batteriet, visade sig bilen ha ett fel på dieselvärmaren. Enligt beslut från Allmänna reklamationsnämnden ska mannen få en ersättning på 37 734 kronor för felet.

Annons

Två månader efter köpet märkte mannen att bilens batteri laddade ur och bytte batteri. Men då även det nya batteriet strulade, upptäckte verkstaden ett fel på bilens dieselvärmare.

Bilen, som är av märket Volsvagen Phaeton årsmodell 2010, köptes av en man från Arbrå i november 2015 för 236 000 kronor.

Men två månader senare märkte mannen att bilens batteri laddade ur och bytte batteri enligt rekommendation från en verkstad.

Läs också: Här ska Söderhamns nya bilverkstad stå

Även det nya batteriet strulade, och när verkstaden utförde en felsökning upptäckte de ett fel på bilens dieselvärmare, som gjorde att batteriet stod påslaget och laddade ur.

Mannen reklamerade felet och begärde att säljaren skulle stå för reparationskostnader och hyrbilskostnader under tiden bilen var obrukbar.

Läs också: Hälsingar klagar på begagnade bilar

Men Motor Trend AB svarade att felet inte hade funnits vid avlämnandet av bilen, och motsatte sig att betala. Som grund för detta pekade Motor Trend AB på att inga fel påvisats i samband med att bilen besiktigades i december 2015.

Allmänna reklamationsnämnden går dock på mannens linje och anser att Motor Trend AB ska ge mannen en ersättning på 37 734 kronor. Detta eftersom bilföretaget inte har kunnat visa att det inte rört sig om ett så kallat ursprungligt fel.

Mer läsning

Annons