Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnusson slog till med guldåk i Kläppen: "Det här är det största jag gjort i karriären"

Måns Hedberg har redan slagit igenom. Nu är nästa Bollnäskille på väg uppåt.Men färske JSM-vinnaren Joel Magnusson tonar ner förvätningarna efter sin seger i slopestyle. - Det är viktigast att bara åka och ha kul så får man se hur det blir, säger 17-åringen.

Annons

Junior-SM för freeestyleåkarna avgjordes i Kläppen som ligger i Sälenfjällen. Joel Magnusson värmde upp med att landa på en fjärdeplats i torsdagens Big Air för att sedan få till karriärens fullträff så här långt när slopestylefinalen kördes på söndagen.

- Det var mitt bästa åk i karriäen, jag fick till allting perfekt. Det var en grym bana, Kläppen har lyckats få till det i år. Det här är det största jag gjort hittills, säger 17-åringen från Bollnäs, som till skillnad från etablerade Bollnässtjärnan Måns Hedberg valt skidor i stället för snowboard.

Joel Magnusson vann JSM i slopestyle som avgjordes i Kläppen i söndags.

- Skidor kan man göra mer grejor på, det går att göra så mycket. Jag har några trick att ta fram när det gäller, i slopestyle gjorde jag en switch nio till höger sju när man drar åt andra hållet, det håll som är otnaturligt för en när man åker.

Så mycket firande blev det inte efter SM-guldet, på måndagen var Joel tillbaka i skolan och studierna vid skidgymnasiet i Malung. Joel går andra året där, men vad han gör efter studenten väljer han att inte tänka så mycket på.

- Jag vet inte faktiskt, jag brukar mest bara åka så får man se hur det blir i framtiden. Det är viktigast att åka och ha kul. Man får se hur man kommer, jag kör så långe det är roligt, säger Joel.

Annars är hans efternamn mer förknippat med simning, både bland syskon och kusiner. Hans syster Maja Magnusson är exempelvis i USA där hon kombinerar college med simning. Men förutom några år i bassängen som yngre har det alltid varit skidåkningen som gått först för Joel.

- Jag har åkt skidor sen jag var två och sedan hittade man till parken när man var tio år kanske. Man måste nog börja i tid. Då man bara kör utan att vara rädd.

Mer läsning

Annons