Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kultur för integration för asylbarnen - avslutning i Kulturhuset i Bollnäs

I Bollnäs får kulturen bli en plattform för språkinlärning och integration för de minsta asylbarnen.
Den blir ett redskap för uttryck, kommunikation, glädje och gemenskap, är det tänkt.

Annons

Barnen samlar sig framför den lilla scenen, där det snart blir sagoföreställning i form av bockarna Bruse.

Ett 20-tal asylbarn i Bollnäs och Kilafors har under vintern och våren deltagit i Kulturskolans projekt Kultur för integration.

Film: Katharina Håkanson från Kulturskolan berättar om projektet Kultur för integration, som har vänt sig till asylbarnen.

Katharina Håkanson, Emil Westberg och Josefine Tysklind har en dag i veckan rest runt till det tre asylboendena och erbjudit kulturverksamhet bygd på delar som sång, rytmik och sagoberättande.

Katharina Håkanson berättar att integration är något som är viktigt för Kulturskolan, samtidigt som man själva tycker att det är ett område där man måste bli bättre.

När man gjorde sin projektansökan hos Region Gävleborg var man även i kontakt med de asylboenden i Bollnäs kommun där det finns barn.

Responsen var mycket positiv. Det finns ett stort behov av meningsfulla aktiviteter för barnen vid asylboendena, enligt Katharina Håkanson.

På torsdagen var det avslutning i Kulturhuset för projektet. Med på scen fanns även Peter Degerfeldt, flöjt och Gun Albeman, cello som kompade till sång och lekar ute på det stora golvet.

Samlingen i Kulturhuset i Bollnäs började med fika och glass.

Mer läsning