Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurs för Bollnäsföretag – 17 anställda berörs

Bollnäsföretaget Linjetjänst Hälsingland AB med 17 anställda har ansökt om konkurs.
– Det släpar för mycket ekonomiskt, säger ägare Åke Norin.

Annons

Linjetjänst Hälsingland AB är specialiserade på elbyggen, framför allt inriktade mot kraftbolag.

I fredags försattes Bollnäsbaserade företaget Linjetjänst Hälsingland AB i konkurs vid Hudiksvalls tingsrätt. Konkursförvaltare är advokat Björn Myhrberg i Hudiksvall.

Läs också: Entreprenadföretag ska avvecklas: "Ingen tycker att det här är särskilt roligt"

– Jag har nyss fått det här förordnandet och börjar sätta mig in i det nu. Det är ett antal anställda på ett antal jobb runtom i Sverige som berörs, ingen av dem bor i Bollnäs vad jag vet, säger han.

Finns överklagande på kartan?

– Det var en egen konkursansökan det här, så det kommer inte överklagas. Vi kommer avveckla, eventuellt sälja verksamheten. Vi får se, säger Björn Myhrberg.

Enligt Åke Norin, ägare Linjetjänst Hälsingland AB och bosatt i Bollnäs, finns intressenter men ingenting är klart än.

Läs också: Café Perrongen i Hudiksvall i konkurs

– Jag lämnade över konkursansökan eftersom det släpar för mycket ekonomiskt. Jag orkar inte hålla på med det lilla som blir över, säger han.

Och för de anställda, vad gäller för dem?

– De jobbar vidare i de kontrakterade projekten som pågår. Sedan kommer de antingen få jobb genom en ny ägare, eller hitta nya jobb. Eftersom de är specialutbildade grävmaskinister tror jag inte det blir ett problem, säger Åke Norin.

Linjetjänst Hälsingland AB är specialiserade på elbyggen, framför allt inriktade mot kraftbolag. I juni 2015 försattes föregångsverksamheten Bollnäs Linjetjänst AB i konkurs. Efter det bildades Linjetjänst Hälsingland AB i sin nuvarande form.

– Vi startade med tomma händer och det är en ganska stor verksamhet, tio maskiner och 17 anställda. Så det är ju mycket pengar som behöver komma in, säger Åke Norin.

– Jag lämnade över konkursansökan eftersom det släpar för mycket ekonomiskt. Jag orkar inte hålla på med det lilla som blir över, säger ägare  Åke Norin.

Mer läsning

Annons