Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IVO kritiserar Bollnäs sjukhus för missat diskbråck

En man kom in till akuten med då han blivit så svag i benen att han inte kunde stå. Han skickades hem och läget förvärrades dagen efter. En magnetröntgenundersökning visade senare diskbråck och nu kritiserar IVO sjukvården för den fördröjda diagnosen.

Annons

Mannen kom in med ambulans till akuten i Bollnäs med svaghet i ett av benen. Först misstänkte man stroke men när det kunde uteslutas skickades mannen hem.

Tre gånger fick mannen besöka akuten på Bollnäs sjukhus innan han fick rätt behandling för sitt diskbråck.

Dagen efter hade läget förvärrats och mannen besökte på nytt akuten. Trots att patienten uppgav att han inte kunde gå fick han återigen åka hem. Under natten förvärrades situationen ytterligare och han fick åka till sjukhuset för tredje gången. Då genomfördes en magnetröntgen och han blev sedan skickad till Uppsala där han opererades för diskbråck.

Nu kritiseras sjukvården av IVO för den fördröjda diagnosen. Enligt IVO gjordes tillräckliga undersökningar vid det första besöket men IVO gör bedömningen att fler undersökningar borde ha gjorts vid det andra besöket med tanke på den försämring som skett.

Mer läsning

Annons