Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrottet kom som en chock: "Jag fick panik"

När Fredrika Eklund och hennes tre barn klev över tröskeln till hennes sambos hus upptäckte de att något inte riktigt stämde. Det var kallt och på golvet var det grusigt och fullt av löv.- Vad har hänt här?, frågade ett av barnen sin mamma som själv inte förstod att de haft inbrott.

Annons

Det var först när Fredrika Eklund såg att fönsterkarmen var uppbruten som hon förstod att någon gjort inbrott i huset.

Det tog en stund för Fredrika innan hon insåg vad som hade hänt. Det var först när hon såg att allt från garderoberna var utrivet och kastat i en stor hög på sängen och hon såg den spruckna fönsterkarmen som hon insåg att någon brutit sig in.

Läs också: Tjuvar togs på bar gärning efter två inbrott på samma gata

- Jag fick panik. Jag kunde inte tänka klart. Men eftersom barnen var med var jag ändå tvungen att försöka lugna mig på något vis, för deras skull, säger Fredrika Eklund.

Tjuven tog sig in genom sovrumsfönstret.

Hon berättar hur hon blev alldeles skakig i hela kroppen bara av tanken på att någon befunnit sig i huset när hon inte varit där. Hon kontaktade polisen och sin sambo och gjorde vad hon kunde för att lugna barnen.

Det som tjuven fick med sig vid inbrottet var det minsta hon bekymrade sig över.

- Jag skiter i grejerna och pengarna de tog. Det är själva grejen att någon varit här och rotat bland våra privata saker som är det värsta, säger hon.

Läs också: "Känslan är att det är någon som blir utsatt varje dag"

Fredrika och hennes barn är själva inte bosatta i huset i Arbrå där inbrottet skedde, men i full färd med att flytta in. Att något sådant här inträffade precis i det skedet upplever Fredrika som extra olyckligt.

-Det kändes ännu värre när ett av barnen vände sig till mig: "Lova mig att vi aldrig flyttar hit", säger hon och fortsätter:

- Tryggheten jag kände kände tidigare när jag kom hit har försvunnit helt. Nu vill jag inte längre vara här alls.

När Fredrika Eklund i Arbrå kom hem märkte hon att allt inte riktigt stod rätt till med huset.

Händelsen har fått Fredrika att reflektera över saker hon tidigare inte funderat på speciellt mycket. I framtiden tänker hon vara extra noga med att se till att det aldrig ser ut som att huset är tomt.

- Jag kommer inte skriva något på sociala medier som kan uppfattas som att jag är borta. Och så kommer jag se till att lampor tänds och släcks vid lite olika tidpunkter så att ingen kan räkna ut när man är hemma eller inte, säger hon.

Läs också: Tjuvar försåg sig med mat och dryck under inbrottet

När de värsta olustkänslorna lagt sig tror Fredika trots allt att hon kommer att gå stärkt ur detta.

- Man ska gå igenom jobbiga saker för att bli starkare. Så det är bara, deal with it, börja om på nytt med att bygga upp tryggheten till huset igen.

Mer läsning

Annons