Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helene hoppas på resa till Tanzania – vill dela ut glasögon till de som inte har råd

Helene Morin har i flera år engagerat sig för välgörenhet genom att under somrarna anordna loppis och kafé hemma i Arbrå. Nu är hon med i en rikstäckande tävling som, om hon vinner, kommer ta henne till ett välgörenhetsprojekt i Tanzania.

Annons

Bilden på Helene Morin är med i tävlingen

– Jag såg en reklam för tävlingen och anmälde mig eftersom det kändes som ett bra initiativ. Och så har jag ju glasögon också, säger Helene Morin.

Tävlingen heter "Årets glasögonbärare" och innebär att en person från varje län i Sverige har blivit utvalda utifrån ett foto de har tagit på sig själva i sina glasögon. Sedan är det upp till andra att rösta på den person som de tycker bär glasögon med mest stil.

Läs också: Systrar hjälper medsystrar i Tanzania: "Vi köper och de får jobb"

Vinnaren får åka till Tanzania genom glasögonföretaget Specsavers projekt "Ge syn". Projektet handlar om att dela ut glasögon till behövande barn och vuxna i Tanzania, som på grund av fattigdom inte kan köpa dem själva.

– Det känns som ett viktigt arbete. För mig skulle det betyda mycket att få åka till Tanzania och få nya perspektiv på livet. Det lilla jag har gjort hemma har gett mycket glädje, så det skulle vara fantastiskt att göra något större, säger Helene Morin.

Läs också: Lotterier, bidrag och generösa besökare – nu kan Andrès komma hem

De fyra senaste somrarna har Helene, med hjälp av dottern Stina, hållit kafé och loppis i ett partytält utanför huset i Arbrå. Pengarna har sedan gått till olika ändamål så som Majblomman, Cancerfonden, Narkotikafritt Bollnäs och nu senast till ett läger för barn med hormonsjukdomen CAH.

– Jag har valt välgörenhetsprojekt utifrån vad som ligger varmast om hjärtat. Och folk har varit delaktiga och lämnat in saker till loppisen, så det är väldigt roligt, säger Helene.

Läs också: Tävlar i triathlon för att samla in pengar till en skola i Sydafrika

Själva tävlingen verkar bara fokusera på utseende eftersom det är ett foto man ska rösta på. Det blir inte lite väl ytligt vem som vinner?

– Jo det håller jag med om. Det hade varit bra om man också hade kunnat läsa en kort text om de utvalda och varför de vill hjälpa till i Tanzania. Generellt är jag emot mer ytliga grejer, men just här gjorde jag ett undantag eftersom jag tycker det är ett så viktigt uppdrag, säger Helene Morin.

Vinnaren utses den 6 oktober.

Mer läsning

Annons