Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsingeframgångar under årets Foto-SM

Olina Öhrn från Ljusdal vann guldmedalj i ungdomsklassen och Bollnäs Fotoklubb blev utsedd till näst bästa fotoklubb. Det var några av de glädjande resultaten när det under söndagen var dags för prisutdelningar vid Riksfototräffen i Bollnäs.

Annons

Olina Öhrn från Ljusdal vann en gulsdmedalj vid årets Foto-SM.

Totalt har det skickat in 3 174 foton till de sex olika klasserna i tävlingen. Och det gick riktigt bra för deltagarna från Hälsingland.

Förutom att Ljusdal tog hem både guld- och silvermedalj i ungdomsklassen (Olina Öhrn och Anna Tofilovski) så blev också Bollnäsfotografen Thomas Larsson belönad med en silvermedalj i klassen kollektion digital. Dessutom fick Andreas Eklind brons i klassen för bildspel.

För den här kollektionen belönades Thomas Larsson från Bollnäs med en silvermedalj.

Totalt blev åtta fotografer från Bollnäs Fotoklubb diplmerade, inräknat de som fick medalj. Och det var utöver detta ett flertal andra hälsingefotografer som blev diplomerade.

För arrangerande Bollnäs Fotoklubb var det många framgångar. När det sedan var dags att utse Sveriges bästa fotoklubb kom man också på silverplats.

– Det är ett riktigt bra resultat om man säger så, säger Bengt Moberg i klubben som också hade rollen som tävlingledare under helgen.

– Det var ju faktiskt hela 50 av de främsta klubbarna i landet som hade anmält sig till den tävlingen, avslutar Bengt Moberg.

För den här bilden tilldelades Olina Öhrn en guldmedalj i ungdomsklassen.

Mer läsning

Annons