Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glasskiosken orsakade rabalder och fick flyttas – igen

Glasskiosken som orsakade irritation när den tidigare i juli placerades framför Åhléns entré har fått en ny plats. – Det är stor skillnad och mina kunder har kommit tillbaka, säger Mustafa Chehade, krögare och ägare till restaurang Como.

Annons

Det var en måndagsmorgon i juli som krögaren Mustafa Chehade upptäckte att hans restaurang på Långgatan i Bollnäs hade fått en ny granne som sålde glass.

– Sommarmånaderna är viktiga för min försäljning och jag har inte råd att gäster väljer bort min uteservering för att det står en kiosk i vägen, säger han.

Läs också: Arg krögare över glasskioskens placering

I juli månad fick glasskiosken en ny placering på Långgatan som inte uppskattades av Comos ägare som ansåg att den skymde utsikten från hans uteservering.

Glasskiosken, som från början stod vid Lindex entré, hade flyttats på grund av ombyggnationen av Brotorget och blivit placerad alldeles intill hans uteservering, utan någon förvarning enligt honom själv. Det fick Mustafa Chehade att gå i taket eftersom kiosken skymde utsikten för matgästerna.

Läs även: Stan är Mustafas hemmaplan

Rättviks glass som driver glasskiosken säger att det var kommunen som gav kiosken den nya placeringen. Men de hade inget emot att flytta på sig efter Mustafas kritik.

– Vi vill inte vara i vägen på något sätt, och vi är positiva till där vi står nu, säger Tomas Söderkvist, delägare, Rättviks glass.

Här hamnde glasskiosken till slut. Både Rättviks glass och restaurang Comos ägare är nöjda med placeringen.

Glasskiosken som är mycket enkel att flytta med hjälp av en gaffeltruck fick en ny placering 20 meter bort, alldeles intill korvkiosken Glada korven. Tomas är förstående till att man måste vara beredd att flytta på sig under ombyggnationen, men hoppas på en bättre plats när torget slutligen är färdigbyggt.

Även Mustafa är nöjd och säger att han inte har något emot deras verksamhet.

– Nu har de har fått en bra placering ut mot torget, det ger mer plats åt barnfamiljer som vill köpa glass, säger han.

Läs även: Glasskiosk kan få stå på Brotorget

Mer läsning

Annons