Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrarna har kört sina barn i veckor – snart ska alla berättigade ha skolskjuts

Många föräldrar har varit oroliga och hårt belastade sedan skolorna startat och de inte fått några beslut om deras barn ska få skolskjuts. Men nu ska snart alla beslut vara på väg till föräldrarna och skolskjutsarna ska rulla.

Annons

Under våren fick alla vårdnadshavare till skolbarn möjlighet att söka om skolskjuts för det kommande läsåret. Men när skolorna startade för tre veckor sedan var det långt ifrån alla föräldrar som fått besked – och många väntar fortfarande.

– Vi har bytt system för att hantera ansökningarna och det nya systemet fungerade inte förrän efter semestrarna. Normalt sett brukar vi börja med bedömningarna i mars, säger kommunens skolskjutsansvarige Christoffer Malmros och fortsätter:

– Det är en försening som vi ber så hemskt mycket om ursäkt för. Flera barn och föräldrar har hamnat i kläm. Men det här är individuella bedömningar som tar ganska mycket tid.

Vid friskolan Segersta nya skola var det förra veckan ingen av de omkring 100 eleverna som hade fått besked. Föräldrarna har fått hjälpas åt med ett skjutsa sina och andras barn till och från skolan.

Läs mer: "Segersta har hamnat rejält i kläm" – besked om skolskjuts dröjer

Men nu ska alla barn utom ett, som Christoffer Malmros säger behöver extra bedömning, vid Segersta nya skola ha fått sina beslut.

– Men vi har fortfarande några kvar i övriga delar av kommunen som inte fått besked. Men vi skickar ut besluten löpande.

De försenade beskeden har också medfört en oro för att de barn som tidigare har varit beviljade skolskjuts inte längre ska få det.

Men Christoffer Malmros har lugnande besked.

– Det är samma riktlinjer som tidigare som gäller. Det här har inte påverkat våra beslut.

Läs också – Kristoffer Lindbergs (S) insändare: Lagen gäller för skolskjutsar – även i Bollnäs kommun

Christoffer Malmros lovar dessutom att skolskjutsarna ska börja rulla i stort sett direkt som föräldrarna har meddelats ett positivt beslut.

För de som får ett negativt beslut finns möjligheten att överklaga beslutet till förvaltningsrätten.

Mer läsning

Annons