Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festlig promenad samlar in pengar till cancersjuka barn

En promenad runt Bollnäs för den goda sakens skull. Och samtidigt vara på fest. Det är vad som gällde när 19 kilometer Blandöl gick av stapeln för första gången. – Folk tog oss inte på allvar, men det här kommer vi göra om varje år, säger initiativtagaren Jonas Frank.

Annons

De första sju kilometrarna är precis avklarade och de sammanlagt elva personerna som är med på välgörenhetspromenaden pustar ut på några parkbänkar. Ur en portabel högtalare spelas Allmänt tuff av De lyckliga kompisarna.

Det var för några veckor sedan som Jonas Frank gick en liknande välgörenhetspromenad i Sandhem utanför Skövde. Då skänktes pengarna till Din stora dag.

Läs också: Autistike Danne ska få ny pool – insamlingen har startat

– Då slog mig tanken: Bollnäs kan väl inte vara sämre, säger han.

Sagt och gjort. Jonas Frank bestämde sig för att arrangera en liknande promenad i Bollnäs, fast skänka pengarna till Barncancerfonden i stället.

Elva personer deltog i första upplagan av välgörenhetspromenaden 19 kilometer Blandöl, där alla insamlade pengar skäktes till Barncancerfonden.

Sträckan som ska avverkas under dagen är 19 kilometer och går från Scandic hotell, via Albert & Herbert, Björktjära, Brånan, Sävstaås och sen tillbaka mot stan igen för att avslutas på Långnäs.

Under tiden deltagarna promenerar ska en öl per kilometer drickas. All pant från burkarna, plus anmälningsavgifter och eventuella fria donationer, går oavkortat till Barncancerfonden.

Läs också: De samlade in mest pengar till majblomman

– Alla dricker ju, så då tänkte jag kan man ju göra nåt bra av det. Tanken är att arrangemanget ska bli återkommande och växa, säger Jonas Frank.

Under årets promenad deltog elva stycken personer. Förhoppningen är att uppslutningen ska bli större kommande år.

– Jag startade ett Facebookevent och bjöd in ungefär 500 personer. Men vi blev bara elva som till slut gav oss iväg, säger han och fortsätter:

– När jag gick promenaden i Sandhem utanför Skövde var vi närmare 200 som gick. Då fick vi in över 40 000 kronor. Vi snart uppe i ett par tusen än så länge.

Det blir ju hela 19 stycken öl per deltagare som ska drickas under promenaden. Kommer alla verkligen att ta sig i mål?

– Ja, det tror ja. Men vi tar god tid på oss.

Totalt fick vandrarna ihop 3500 kronor under årets premiärpromenad.

Läs också: Alla kan sjunga för välgörenhet – De samlade in pengar till UNHCR

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning