Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det råder golfyra i Norrfly "Det bästa som händer under året"

Under veckan intar hela 300 golfentusiaster Hårgabanan i Norrfly, för att svinga med drivern och sätta puttarna under Hälsinglands största golffest.

Annons

– Vi hyr in oss på hotellet under veckan för annars blir det så långt att köra fram och tillbaka, säger Leif Larsson, golfare sedan 29 år tillbaka.

Han sitter på uteserveringen tillsammans med sin sambon Mona Sonefors som också golfar. Båda två deltar i veckans alla golftävlingar som varar ända fram till fredag. Hade det inte varit för vindens skull hade det rådit golffeber. I år har nästan 300 personer anmält sig för spel i golfveckan som sätter igång lite drygt 1 500 starter på sju dagar.

Jag bryr mig inte så mycket om vi hamnar på 20:e plats i totala tävlingen, men jag vill baske mig komma före våra kompisar som är med.

Läs även: God stämning under årets golfvecka i Hudiksvall

– Det är det bästa som händer under året, och man träffar många hemvändare och lär känna nya ansikten också, säger Mona Sonefors.

Carl Stenegren drar i väg sin första boll i dagens partävling.

Mona och Leif bor i Bollnäs till vardags men är inte de enda från trakten som väljer att bo vid golfbanan. På parkeringen campar förra årets segrare i dagens tävling med sin caddy i en liten husvagn.

– Vi gick ut redan 06.24 i morse, så därför underlättar det att kliva rätt ut på tee om man bor så här, säger Pär Rickström.

– Och så är det en del saker som händer på kvällarna, som man också får med sig, fyller Petter Bäckström i.

Läs även: Efter regn kom golfen

Segrarna Pär Rickström (till höger) och Petter Bäckström (i mitten) från förra årets partävling

Under tisdagen spelas en partävling, där två lag åt gången följer varandra genom rundan. Ett roligt sätt att spela tycker Mona, där både gamla och unga kan lottas i samma grupp. Det har en bra inverkan på de yngre. Ålder och hur duktig man är spelar mindre roll eftersom man följer handicap.

– Ja, man ser att de yngre tar av sig kepsen när de tackar för rundan, och många ungdomar tycker det är kul att spela med äldre, säger hon.

Mona Sonefors med sambon Leif Larsson är otröttliga på golf och tycker golfveckan på Hårgabanan är årets höjdpunkt.

Om dryga timmen ska de gå ut i tävlingen och om de ska ha en chans att vinna måste de slå färre slag än Peter och Pär som gick rundan på 65,8 slag, något sämre än vad de hade i fjol men ändå tillräckligt för att inneha ledningen.

– Vi spelar inte för att vinna utan för att det är roligt, säger hon.

Läs även: Pillan kan fira 30-årsdagen med en OS-biljett

Men Leif är inte helt enig.

– Jag bryr mig inte så mycket om vi hamnar på 20:e plats i totala tävlingen, men jag vill baske mig komma före våra kompisar som är med, skrattar han.

Framför klubbhuset är det många som tränar putten innan det är dags för tävling.

Mer läsning