Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deltagarrekord på årets Bollnäsrundan: "Det har hänt något extra i år"

På tingshustorget i Bollnäs stod de närmare 200 cyklisterna redo att åka iväg på lördagen. Det är ett deltagarrekord för motionstävlingen Bollnäsrundan. Loppet lockade även många hemvändare att ta sig en cykeltur i skogen.

Annons

– Vi har marknadsfört oss ganska mycket via sociala medier till skillnad mot föregående år och sedan är det en trend där cyklingen ökar generellt. Men det har hänt något extra i år, berättar Per Jarefjord, tävlingsledare på Bollnäsrundan.

Små justeringar och sista-minuten toalettbesök innan det var dags att ge sig av de 10 milen på cykel.

Läs även: Populärt lopp runt Bergviken

Natan Forslin är uppvuxen i Bollnäs men bor till vardags i Stockholm. Han kom hem över helgen just för att delta i Bollnäsrundan.

– Jag har ju inte riktigt spandexen som alla andra här, men det här ska nog gå bra ändå. Som längst har jag cyklat åtta eller nio mil så det här blir längdrekord om jag tar mig runt, berättar Natan Forslin

Natan Forslin hade rest hem till Bollnäs över helgen för att cykla.

Läs även: "Väldigt lätt att vara tävlingsledare"

Innan starten stod alla cyklister uppställda på Tingshustorget i Bollnäs. Kollade lufttrycket en sista gång, gjorde ett sista toalettbesök innan det var dags att ge sig av.

Deltagarna kunde välja mellan två sträckor, en kortare på fem mil och en längre på tio mil. Banan gick från Bollnäs, via Segersta till Kilafors där en depå med vatten, sportdryck och bananer väntade. Sedan vidare mot Hällbo och Annefors innan man börjar att svänger ner mot Alfta och sedan tillbaka till Bollnäs och då målgången vid Sävstaås.

En annan hemvändare är Malin Lund Jonsson från Kilafors som numera bor i Uppsala.

Malin Lund Jonsson från Kilafors hade rest upp från Uppsala där hon bor till vardags för att delta i Bollnäsrundan.

Läs även: Jarefjord drömmer om cykeltävling i Bollnäs

– Jag ska cykla den kortare sträckan. Jag har bara suttit på cykeln cirka fem gånger tidigare och jag anmälde mig igår, så det är lite spontant, berättar Malin Lund Jonsson.

Malin lyckades att ta sig i mål utan att ramla. Och loppet verkar ha gett blodad tand för nya utmaningar.

– Jag blev tipsad av en som låg bakom mig om ett lopp mellan Uppsala och Stockholm som jag ska testa på, berättar Malin Lund Jonsson.

Per Jarefjord, tävlingsledare på Bollnäsrundan var mycket nöjd med lördagens tävling.

Tävlingsledaren Per Jarefjord berättar att han är väldigt nöjd med årets tävlingar.

– Det känns jättebra. Det blev lite punkteringar och en kedja som gått sönder. Annars så har det rullat på fint , berättar Per Jarefjord.

Även om Bollnäsrundan är ett motionslopp blev det en väldigt spännande slutspurt.

Mer läsning