Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig lukt, flugor och damm – pizzeria i Bollnäs underkänd på flera punkter

Efter en oanmäld kontroll från kommunens livsmedelsinspektör framkommer att Pizzeria Milano i Bollnäs inte lever upp till hygienkraven på vissa punkter. – Jag håller inte med om bedömningen, säger ägare Abdulla Rizk.

Annons

Pizzerian Milano i Bollnäs avviker i sin livsmedelshantering på ett flertal punkter.

Den 29 augusti genomförde Bollnäs kommuns livsmedelsinspektör en oanmäld kontroll på pizzerian Milano i centrala Bollnäs. Detta för att se över livsmedelssäkerheten och verksamhetens rutiner.

Läs också: Flagnande rost och ingrodd smuts – livsmedelsföretag får kritik

I kommunens rapport efter besöket framkommer nu att Milano avviker i sin livsmedelshantering på ett flertal punkter.

Bland annat pekar livsmedelsinspektören på att uppvärmningen av nedskuren kebab inte går tillräcklig snabb och håller för låg temperatur, vilket kan riskera ökad bakteriemängd i kebabköttet och orsaka magsjuka.

Men det är något ägaren Abdulla Rizk inte håller med om:

— Jag har drivit restaurang i över 25 år och aldrig har någon blivit sjuk. Temperaturen på köttet var låg vid mättillfället eftersom jag precis hade börjat värma upp vattenbadet, men är det inte annars, säger Abdulla Rizk.

Läs också: Folkets hus i Ljusne lät raggare drack medhavd öl utanför entrén

I rapporten står också att en strimlingsmaskin och mjölsäckar stod direkt på golvet, att hyllan på baksidan av pizzaugnen var dammig och att degrummet luktade illa och var fullt med banan- och husflugor.

– Jag har köpt underlägg för mjölpåsarna. När det gäller dammet så kommer det från mjölet när pizzorna bakas och går inte att göra så mycket åt. säger Abdulla Rizk.

I slutet av september kommer Bollnäs kommun göra ett uppföljande besök på pizzerian, och då ska avvikelserna vara åtgärdade.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons