Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bruks lägger ner kontor – samlar verksamheten i Arbrå

Sedan 2006 har Bruks AB haft ett kontor i Örnsköldsvik, i dagsläget med tio anställda. Nu kommer kontoret att läggas ner och verksamheten flyttas till Arbrå där det troligtvis väntar nyrekryteringar.

Annons

Bruks styrelse tog beslut tidigare i veckan att samla all sin svenska verksamhet i Arbrå och lägga ner kontoret i Örnsköldsvik.

Läs även: Per, 19, ritar industriprodukter

– Vi samlar hela vår kompetens i Arbrå och formar ett kompetenscentrum. Det här ligger helt i linje med vår nya affärsplan, säger Mikael Brännström, koncernchef på Bruks i pressmeddelande.

På Bruks i Arbrå väntar troligtvis nyrekryteringar efter att kontoret i Örnsköldsvik lägger ner.

Läs även: Stororder till Bruks ger nya jobb i Arbrå

På kontoret i Örnsköldsvik har konstruktörer, projektledare och försäljningsingenjörer arbetat sedan 2006. MBL-förhandlingar kommer att påbörjas inom kort.

– För att bli framgångsrika och lönsamma måste vi ha en effektiv organisation. Vi har därför beslutat att koncentrera vår verksamhet till Arbrå och detta kommer sannolikt att resultera i en del nyrekryteringar samt investeringar, säger Mikael Brännström.

Håkan Nordlund och Mikael Brännström på Bruks.

Läs även: Stororder som värmer

– Vi räknar med att de projekt som rullar i Örnsköldsvik ska fotrsätta i sommar och under hösten. Vi kommer att behöva göra en översyn av organisationen i Arbrå av vilka befattningar och vakanser vi kommer att få, säger Helena Hammarberg, market and business development manager.

Enligt Helena Hammarberg är bakgrunden till flytten att Bruks tidigare oftast leverat enstaka produkter och komponenter men i dag efterfrågar kunderna större omfattning av leveranser, vilket ställer andra krav på organisationen.

– Förhandlingar inleds i slutet på nästa vecka med de berörda fackliga föreningarna. Parallellt pågår en omplaceringsutredning där en del av dem som varslas i Örnsköldsvik kan erbjudas jobb i Arbrå, säger Kjell Svärd, affärsområdeschef industri på Bruks.

Som Helahälsingland rapporterat tidigare väntar troligtvis fler nyrekryteringar på Bruks i Arbrå efter att företaget i maj fick en stororder värd 4,5 miljoner euro.

Målsättningen är att verksamheten i Örnsköldsvik ska vara helt avvecklad vid årsskiftet 2016/17.

Mer läsning