Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäsadvokaten om Svartenbrandt: ”Kumla var hans trygghet”

Lars-Inge Svartenbrandt som i går dog vid en lägenhetsbrand i Kopparberg försvarades flera gånger av Bollnäsadvokaten Karl Gösta Myhrberg. Han minns honom som en trevlig och empatisk person, detta skriver Aftonbladet.

Annons

Bollnäsadvokaten KG Myhrberg.

I en artikel på Aftonbladet.se berättar Karl Gösta Myhrberg om hur det var att försvara en av Sveriges mest kända återfallsförbrytare. Myhrberg har träffat Svartenbrandt många gånger, och bland annat försvarat honom när han dömdes för grovt rån och människorov. Och dessutom har han korrekturläst Svartenbrandts bok, en biografi om honom själv och hans liv.

– Jag kommer minnas honom på ett positivt sätt. Han hade sina stunder, men när han mådde bra var det en väldigt trevlig och empatisk person. Det var när han tog droger som det spårade ur, säger han till Aftonbladet.

Lars-Inge Svartenbrandt i Lindköpings tingsrätt där han häktades på sannolika skäl för mordförsök på tre linköpingspoliser.

Läs även: Lars-Inge Svartenbrandt död - hans fru Lena skriver om saknaden på sin blogg

Karl Gösta Myhrberg berättar vidare att Svartenbrandt var en mycket religiös man, som bland annat ska ha haft ett kloster på anstalten i Kumla.

Ett minne är speciellt för KG Myhrberg. Det var när han försvarade honom för grovt rån och människorov.

– Då blev han dömd till sju års fängelse i tingsrätten, men jag tyckte det var lite väl högt och ville klaga för att få ner straffet. Men han ville inte det, han tyckte att det var en lämplig påföljd och dessutom är sju ett heligt tal, säger han till Aftonbladet.

Det slutade med att han erkände brottet, accepterade straffet och åkte tillbaka till Kumla i sju års tid.

– Det var lite av hans trygghet, att vara på Kumla, säger KG Myhrberg.

Svartenbrandt bodde även en tid i Hälsingland, i Bollnäs och Arbrå. Han dömdes till sju års fängelse efter att ha rånat Systembolaget i Söderhamn 2002. Läs mer om det här.

Mer läsning

Annons