Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs vilda segerglädje i seriefinalen: "Nu är vi ett steg närmare division 2"

Segerglädje och kramkalas. Dariq Fouads mål kom i precis rätt tid – och som gör att Bollnäs ökade ut försprånget i tabellen. – Jag trodde det skulle bli 0–0, säger Fouad.

Annons

Tiden började rinna ut och seriefinalen mellan ettan Bollnäs och tvåan Ytterhogdal var på väg att sluta mållöst.

Så plötsligt hände.

I matchens allra sista skälvande minuter kom äntligen målet för hemmalaget när Dariq Fouad tryckte i bollen i mål från nära håll.

Han firade med att springa raka vägen ut mot ena hörnflaggan tätt följt av sina lagkamrater.

– Det var Hammode (Hussein) som först fick bollen och som sedan passade till mig. Jag fick en bra träff, faktiskt var det med tån, säger Fouad.

LÄS MER: Bolllnäs lagkapten: "Vi vet vad poängen betyder"

Daniel Ölander,  Dariq Fouad,  Ali Reza och Hamode Hussein firar 1–0-målet.

Strax efter byttes målskytten och även Hussein ut och fick följa det nervdallrande slutet från sidan när Ytterhogdal gjorde ett sista försök för att nå en kvittering.

– Jag var väldigt trött och jag trodde det skulle bli 0–0. Men det var en skön seger, säger Fouad som kunde dra en lättnandes suck över de fixade poängen.

Det märktes att det gällde mycket i den härmatchen. Bollnäs kom från en förlust mot Mora i senaste omgången och inför seriefinalen på Sävstaås skiljde fyra poäng mellan lagen.

Det blev också en chansfattig historia. Dariq Fouad hade ett bra läge i inledningen och Hamode Hussein (framspelad av just Fouad) fick ett gyllene läge – matchens dittills bästa – i den 52:a minuten.

– Jag missade ett friläge. Och Hamode försökte chippa bollen över målvakten, säger Fouad.

Dariq Fouad är nära att slita sig loss i början av den första halvleken.

Senast de båda lagen möttes i början av maj vann Ytterhogdal med hela 5–2. Dariq Fouad menar att Bollnäs lärde sig mycket av just den matchen inför mötet på Sävstaås på lördagseftermiddagen.

– Att vi skulle låta dom rulla bollen och sedan pressa på. Och jag tycker att vi vann alla bollarna på mitten. Det var tufft, en av de svåraste matcher hittills under säsongen. De hade bollen och kontroll, men ändå. De hade inte så många chanser.

Hamode Hussein.

Det var också en kamputan krusiduller. En kamp med mycket närkamper och där Ytterhogdal – med mestadels britter i startelvan – var också det något tyngre laget. Och såg också ett tag ut att vara närmast ett mål i den andra halvleken.

Men det var Bollnäs som till slut blev den stora vinnaren.

– Det var viktigt att vinna och varje match blir viktigt framöver. Vi torskade förra matchen, men kom tillbaka och visade att vi är bra.

– Nu är vi ett steg närmare division 2.

LÄS MER: Grymt slut för Ytterhogdal i seriefinalen

MATCHFAKTA

Division 3

Bollnäs–Ytterhogdal 1–0 (0–0)

Målen: 1–0 (87) Dariq Fouad.

Domare: Sebastian Nilsson, Sundsvall.

Publik: 250.

Johan Sköld och Martin Nilsson i kamp om bollen.

Mer läsning

Annons