Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs campings framtid oviss – hyresavtalet uppsagt: "Det kom lite som en chock"

Gert Askefjord har drivit Bollnäs camping på Långnäs sedan starten 2007. I år gör han sin tionde säsong – och det blir hans sista.

Annons

Den sista juni sade campingens arrendator Gert Askefjord upp hyresavtalet mellan sitt företag Askefjord Consulting och Bollnäs kommun.

Serveringsverksamheten i restaurang Kajutan invid campingen har redan upphört men själva campingplatsen driver Gert Askefjord säsongen ut, till slutet av september.

Gert Askefjord gör sin sista säsong på Bollnäs camping.

– Att driva campingen är det absolut roligaste jag har gjort i mitt yrkesliv, men jag känner att tio år kan få vara nog. Det är ett bra tillfälle att lämna över till någon annan, säger Gert Askefjord.

Hur campingen ska drivas nästa säsong är i nuläget oklart. Gert Askefjords uppsägning av hyresavtalet kom oväntat, säger Per-Erik Karlsson, fastighetsförvaltare i Bollnäs kommun:

– Ja, det kom lite som en chock för oss, vi var inte förberedda alls. Jag fick en lapp på mitt skrivbord om att avtalet sagts upp. Vi har lyft upp frågan så högt det går, för nu måste det till ett omtag – och vi måste försöka lösa det här relativt fort.

Enligt Per-Erik Karlsson kommer frågan om campingens framtid troligen att tas upp i teknik- och fritidsnämnden framöver.

– Ja, jag har informerat politikerna om läget. Det är kommunens angelägenhet att det fungerar och rullar på ute på Långnäs, så politikerna måste få säga sitt. Nu är det ju semestertider, men direkt efter semestrarna så kommer vi att suga tag i det här. Då får vi utreda vad det finns för nya intressenter eller hur vi ska bedriva verksamheten i framtiden.

Läs också: Lex Askefjord mildrar kraven

Det är med blandade känslor Gert Askefjord lämnar Bollnäs camping.

– Det var inget lätt beslut att ta, men jag fyller snart 62 och jag vill göra något annat under de återstående åren av mitt yrkesliv. Planen är att jag ska ta busskort och sedan köra buss nere på kontinenten. Då har jag kvar kontakten med människor, något jag verkligen uppskattar, och samtidigt blir det lite omväxling mot det jag gjort de senaste åren.

– Sedan ska jag umgås mer med barn och barnbarn under somrarna också.

Gert Askefjord har ett förflutet som reseledare och inom hotellbranschen, bland annat. Kundkontakt och service har varit den röda tråden genom hela hans yrkesliv. Något han har haft mycket nytta av som arrendator av Bollnäs camping tycker han:

– Ja, verkligen. Jag älskar ju den där kontakten med människor som man får i serviceyrken och här på campingen har jag fått oerhört många goda vänner genom åren. Jag får många fler julkort från gamla campinggäster än från min egen släkt, säger han och ler brett.

Bollnäs camping är populär – just nu är den fullbelagd.

Bollnäs camping har vid flera tillfällen uppmärksammats i branschmedia. När tidningen Husvagn & Camping 2013 sammanställde de tjugo bästa campingplatserna i Sverige så hamnade Bollnäs camping på en elfte plats.

Läs också: Camping som rankas högt

De gäster som har uttryckt sin uppskattning över campingen är också många. Gert Askefjord har tappat räkningen för länge sedan.

– Ja, det är så otroligt med positiva omdömen vi har fått så jag blir alldeles rörd nästan när jag pratar om det. Folk uppskattar närheten till stan och att man ändå har vatten runtomkring sig. Bollnäs kommun förtjänar all cred för att man valde att satsa på en camping här. Sedan tror jag att vårt sätt att driva campingen också har medverkat, vi har satsat på ett personligt bemötande och på att skapa en hemtrevlig stämning – och jag tycker att vi har lyckats med det.

Läs också: Ny chans för Askefjord

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning