Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut om bandyhall i Bollnäs i kväll – klubbchefen hoppas fortfarande på invigning Grillnatta 2017

Artikel 7 av 13
Bandyhall i Bollnäs
Visa alla artiklar

Under måndagskvällen ska politikerna i kommunfullmäktige ta ställning till om man ska gå vidare med förslaget att sälja delar av SJ-området till Bollnäs GIF Bandy.

Annons

Sedan en tid tillbaka är det känt att Bollnäs GIF Bandy, genom ett nybildat fastighetsbolag, vill köpa fastigheten Bro 4:4 på SJ-området och bygga en bandyhall där.

Under måndagskvällen är det dags för politikerna i kommunfullmäktige att besluta hur kommunen ställer sig till en sådan affär.

För knappt tre veckor sedan gav kommunstyrelsen tummen upp åt det förslag som arbetats fram av kommunchef Anders Johansson. Då var endast Liberalerna och Vänsterpartiet negativa till affären.

Läs mer: Majoritet i KS för bandyhall: "En möjlighet att lyfta SJ-området ur sin törnrosasömn"

Men det avgörande beslutet fattas av kommunfullmäktige, och det är inte säkert att ledamöterna där är av samma åsikt som sina partikamrater i kommunstyrelsen.

Senaste gången bandyhallsfrågan var på tapeten, våren 2015, handlade det om att kommunen skulle låna ut pengar till bandyklubben – som själva skulle bygga en hall på Sävstaås. Även den gången var en, visserligen knapp, majoritet i kommunstyrelsen för förslaget. Men i kommunfullmäktige röstades det ner.

Läs mer: Nej till bandyhall i Bollnäs

Bollnäs GIF Bandys klubbchef Robert Lindgren tror att det kommer att gå bättre den här gången.

– Jag är ganska optimistisk, med tanke på kommunstyrelsens beslut, säger han.

Robert Lindgren, klubbchef Bollnäs GIF Bandy.

Även om det skulle bli ja betyder inte det att man med säkerhet kan säga att det blir en bandyhall på SJ-området. Men det skulle innebära att kommunen skickar bollen vidare till bandyklubbens fastighetsbolag, som har 18 månader på sig att ta fram underlag som visar att man kan bygga en hall utan att kommunens kostnader i form av driftsbidrag och hyra av tomma tider överstiger 7 miljoner kronor om året.

Läs också: Centerpartiet svänger om bandyhall – vill se den byggas på SJ-området

Dessutom är det fortfarande okänt vad prislappen för marken kommer att hamna på. Det ska bestämmas efter bedömningar av två oberoende värderare.

– Även om det blir ett ja så är vi inte i mål. Men vi har börjat springa i alla fall, säger Robert Lindgren.

Du har tidigare sagt att er ambition är att hallen ska stå klar till Grillnatta 2017. Står du fast vid den tidplanen än i dag?

– Först måste beslutet komma på plats, sedan får vi sätta oss ner och se huruvida det är möjligt. Men det är klart att vi vill påbörja det här arbetet så fort som möjligt. Och det vore jätteroligt att kunna inviga någonting härinne Grillnatta 2017, säger Robert Lindgren.

Läs mer: Unik grafik – Se hur Bollnäs Bandy vill förvandla SJ-området

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Alla artiklar i
Bandyhall i Bollnäs