Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arga arbråbor protesterar mot pengaflytten

Hittills har över hundra besvikna Arbråbor skrivit på namninsamlingen mot att simhallsrenoveringen i Arbrå skjuts på framtiden. - Jag vill ge politikerna en fingervisning att vi inte tycker det här är okej, säger initiativtagaren Mattias Ljusner.

Annons

Namninsamling mot att avsatta pengar för simhallsrenoveringen i Arbrå flyttas till ett vägarbete vid Alirskolan i Bollnäs.

Bollnäs kommun har flyttat pengar som var avsatta för renoveringen av simhallen i Arbrå till att bekosta ett vägarbete intill Alirskolan. Det har fått Arbråborna att ilskna till.

- Varför ska Arbrå alltid bli drabbad? Det känns som politikerna skiter i byarna. Allt fokus ligger jämt på Bollnäs - men alla bor faktiskt inte i där, säger han.

Läs mer: Pengar från bassägrenovering får bekosta rustning av Alirgatan

Arbrå simhall behöver renoveras.

Att kommunen bara kommer göra en inledande renovering i år för att sedan återuppta renoveringsarbetet nästa år, tycker Mattias Ljusner inte är någon bra lösning.

- De köper sig bara tid genom att göra så här. Skulle inte bli förvånad om de struntar i att fullfölja renoveringen, säger han.

Läs också: Säkrare trafikmiljö runt skolorna på Gärdet

Daniel Didricksson, ordförande i teknik- och fritidsnämnden i Bollnäs menar att det inte finns någon anledning till oro.

- Att pengarna flyttats påverkar inte renoveringen av Arbrå simhall. Om man ska oroa sig för någonting så är det i sånt fall gatorna som kommer få lite mindre pengar i framtiden när pengarna flyttas tillbaka, säger han.

Daniel Didricksson, ordförande i teknik- och fritidsnämnden i Bollnäs kommun.

Enligt Daniel Didricksson var tanken att badhuset skulle renoveras i sin helhet under det här året. Men när badhuset besiktigades upptäckte man att det var i större renoveringsbehov än man trodde.

Läs också: Ja och nej till medborgarförslag

- Vi fann problem med bärigheten under bassängen. Konstruktionsarbetet som behöver göras för att åtgärda det kräver att det går en viss tid innan man kan fortsätta att renovera, säger han.

- Därför kunde de två miljonerna som var avsatta för renoveringen flyttas till vägarbetet vid Alirskolan. Men pengarna till renoveringen nästa år ligger redan med i investeringsbudgeten som nämnden tagit för 2017, så att både bassängen och ventilationen i simhallen kommer kunna renoveras klart då.

Efter sommaren kommer första renoveringsarbetet påbörjas. Etapp två är planerad till nästa sommar. Efter sommaren 2017 ska Arbrå simhall vara färdigrenoverad.

Mer läsning

Annons