Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävleborg måste bli bäst på biogas

Region Gävleborg, länets tio kommuner och landstinget måste medvetet satsa på att Gävleborg blir bäst i landet på biogas.

Ett län som Gävleborg med mycket skog och råvara som är basen i biogasproduktionen så finns också en enorm potential att få till en innovativ och långsiktig arbetsmarknad som bidrar till en hållbar utveckling.

En del i att bli bäst på biogas är att länets aktörer gemensamt gör upphandlingar som stödjer en biogasutveckling i landskapen, till exempel biogasbilar/bussar och uppvärmning. Det handlar även om att Region Gävleborg och kommunerna tillsammans med näringslivet använder de statliga medel och strukturfonder som finns för att göra en kraftfull satsning på biogasen, både inom den innovativa delen och inom produktionsleden.

Centerpartiet i Gävleborg anser att en av de utvecklingsframgångar som nu ligger och väntar på att få en vidare och stor förädling i länet är just produktion och utveckling av biogas. En fullt utvecklad kedja på detta område medför att vi får en levande landsbygd, det skapar arbetsmarknadstillfällen och varaktig jobb. Detta samtidigt som vi bidrar till att skapa ett hållbart län och bidrar till att skapa en hållbar värld.

Magnus Svensson (C) distriktsstyrelseledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel