Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt fritagningsförsök på anstalten i Gävle

/

Två maskerade personer fångades på en övervakningskamera när de smög in genom ett hål i ett av stängslarna runt anstalten. Personerna vände och försvann och nu är polispatrull på plats.

Annons

Klockan halv ett i dag fick polisen ett samtal om att flera maskerade människor hade synts krypa in genom ett hål de gjort i stängslet. Det visade sig efter att polisen undersökt filmerna att det rörde sig om två maskerade personer. De maskerade människorna lyckades med hjälp av ett eldrivet verktyg ta sig in genom ett av stängslarna runt anstalten. Men något skrämde personerna som vände och försvann. Polis är kallad till platsen och patruller och hundar söker nu av området.

– I dags läget har vi ingen som helst aning vilka personerna var men vi söker av området, säger kommunikationschef Peter Drake.

Peter Drake säger att man inte vet om det var fler personer en två som försökte ta sig in till fängelseområdet. Han säger att de hoppas på att hitta spår som kan avslöja var personerna har tagit vägen.

Ingen person saknas på anstalten där man snabbt låste in alla intagna och gjorde en räkning. De maskerade männen misstänks för fritagningsförsök och brottsrubriceringen blir främjande av flykt. Peter Drake säger att nästa steg är att analysera övervakningsfilmerna.

Polisen har beslagtagit en vinkelslip, en gummimadrass och två cyklar som hittades en bit bort.

Ett vittne har i närheten sett två mörkklädda män vid cyklarna som de sedan övergivit. På anstaltens rastgård nära platsen ska ingen ha befunnit sig vid tillfället.

Mer läsning

Annons