Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävle söker EM-slutspel – tillsammans med Hälsingland

Sverige vill ha P19-EM-slutspelet 2019.
Och blir det så – då vill Gestriklands Fotbollförbund arrangerade det – tillsammans med Hälsingland.
– Vi har skickat in en ansökan, bekräftar kanslichefen Anders Nordén.

Sverige visar intresse att ta hand om både P19-slutspelet 2019 och F19-slutspelet 2020, men för Gävles del passar det bäst att rikta in sig på det förstnämnda EM-slutspelet som är ett stort arrangemang där de åtta bästa nationerna gör upp om titeln.

Gestriklands Fotbollförbund skickade in en intresseanmälan till det svenska förbundet för en vecka sedan.

– Nu ska vi utvidga vår ansökan och har tagit hjälp av Elisabeth Hugg på Gävle Convention Bureau så att den ska bli så komplett som möjligt, säger Anders Nordén.

– Vi förstod snabbt att det här är så omfattande att vi inte klarar av att göra det på egen hand. Därför kommer ansökan att bygga på att Gästrikland och Hälsingland arrangerar slutspelet tillsammans, den ena gruppen med fyra länder spelar här och den andra spelar i Hälsingland. Vi tog kontakt med Hälsinglands förbund som tände på idén, säger Nordén.

Gävle och Sandviken skulle bli huvudorter i Gästrikland, Bollnäs i Hälsingland.

– Det här bygger ju på att det kommer ett okej från Uefa att spela på konstgräs. Förhållandena är ju sådana hos oss att det är enda möjligheten. Och dam-VM i Kanada spelades ju på konstgräs som ett första test, även om det blev ganska kritiserat, säger Anders Nordén.