Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävert – en bil som sticker ut

För Jonas Gävert från Sjöbo utanför Ljusdal räcker det inte att sticka ut med den personliga nummerplåten – GÄVERT.

Jonas Gäverts Cheva Bel Air 57:a genomgår just en förvandling för att bli overkillsnygg lagom till den sista snön smälter bort. Jonas Gävert jobbar som billackerare i Ljusdal, och är en av få lackerare som är sponsrade av företag som tillverkar färg. Till sin egen bil får han färgen gratis och gör jobbet själv.

– Den här bilen har jag haft som drömbil sen jag var lill-liten. Många gubbar kommer att bli avundssjuka när jag kör förbi dem, säger Jonas Gävert med ett leende.

Bland de bilar med personliga skyltar som rullar i Ljusdals kommun finns fyra registrerade i Ljusdal, tre i Tallåsen, tre i Färila, tre i Järvsö, två i Färila, en i Korskrogen och en i Ramsjö. Även bland dem som utmärker sig sticker Jonas Gävert ut. Hans bil är äldre än alla andra. Förutom Järvsöbilen 174 Ulf, en Volvo 855 GLT 2,5 från 1995 är resten bilarna från 2000-talet. Signaturen GÄVERT leder definitivt veteranligan då chevan är 38 år äldre än Järvsövolvon.

Fler väljer att göra som Jonas Gävert och antalet personliga registreringsskyltar ökar för varje år.

Jonas Gävert har en bil som sticker ut. Om en specialskylt kostar lite extra gör det honom ingenting.

– Det kostar pengar, men det är jävligt fränt. Jag har ofta två raggarbilar, och nästa som jag skaffar ska det stå GÄVERT1 på, säger Jonas Gävert.