Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraftig villabrand i Sandviken – en till sjukhus

/

En villa i Jäderfors, utanför Sandviken, brinner för fullt.
Branden ska vara fullt utvecklad och en person ska har förts till sjukhus med oklara skador.

Annons

Det var vid femtiden på torsdagsmorgonen som det kom ett larm om att en villa i Jäderfors, Sandviken, stod brand. När räddningstjänsten kom till platsen, tio minuter senare, kunde de konstatera att alla var ute ur byggnaden. Enligt tjänstgörande inre befäl ska det vara tre personer inblandade varav minst en fick åka till sjukhus. Det är ännu oklart hur allvarliga skador det rör sig om.

Räddningstjänsten gjorde en rökdykarinsats för att rädda huset och lyckades efter ett par minuter släcka ner stora delar av branden.

Det kunde dock konstateras att branden tagit sig in djupare i konstruktionen på huset, längs med väggar och tak, vilket innebär att de för närvarande håller på att riva delar av innetaket för att komma åt branden.

Uppdaterad 06.58.

Branden ska ha upptäckts av att ägaren såg rök, vilket visade sig vara en fullt utvecklad brand. De tre personerna i huset tar sig ut genom att hoppa ner från en balkong och en kvinna har förts med ambulans till sjukhuset, då hon andats in rök och har smärtor i ryggen, höften och nacken efter hoppet.

Texten uppdateras så fort vi vet mer.

Mer läsning