Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrottstjuvar slog till mot apotek – forcerade ytterdörren med bil och lastpallar

Ett apotek i Ockelbo utsattes för inbrott sent på tisdagskvällen.

Annons

Larmet om inbrottet kom strax innan midnatt. En polispatrull skickades ut till platsen och kunde där konstatera att ett fullbordat inbrott skett.

– De har forcerat ytterdörren men det är i nuläget oklart vad som är tillgripet, säger Margareta Olander, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen.

Genom att ställa upp lastballar intill ytterdörren och sedan tryckt på med en personbil har förövarna lyckats forcera dörren, med stora skador som följd.

Enligt vittnesuppgifter har en maskerad gärningsman därefter gått in i apoteket medan ytterligare en person väntat utanför vid bilen. Dessa har sedan setts åka därifrån i en bil. Under natten sökte polisen efter de misstänkta gärningsmännen.

– Vi har inte anträffat någon, det finns några vägar att åka på ..., säger Margareta Olander och tillägger:

– Vittnet har sett två personer men det kan också vara fler.

Ett par timmar senare, vid halv fyra-tiden natten mot onsdag, drabbades apoteket i Järvsö cirka elva mil norr om Ockelbo också av inbrott. Där bröt gärningsmännen upp ett fönster.

Huruvida inbrotten har något samband med varandra är dock för tidigt att uttala sig om, menar polisen.

– Det är inte samma tillvägagångssätt men samtidigt kan det vara så att om möjligheten att ta upp ett fönster behöver man kanske inte ta i lika mycket som vid det andra apoteket, säger Margareta Olander, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen.

Mer läsning

Annons