Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succékaninen Nellie från Gävle har över 11 000 följare på Instagram

I Bomhus bor ett av Gävles mest kända husdjur. Kaninen Nellie har över elva tusen följare på det sociala nätverket Instagram.
– Det är jätteroligt att folk tycker om det jag gör, säger matte Yvonne Isaksson.

Annons

Kaninen Nellie är en riktig linslus. Så fort Arbetarbladets reporter lyfter kameran stannar hon till i en pose. Det är kanske inte så konstigt, då hon är van vid att matte Yvonne Isaksson fotar henne var och varannan dag hemma i en liten studio.

– Jag försöker fånga hennes personlighet på bilderna, säger Yvonne Isaksson.

Läs också: Sandra har 74 000 följare på Instagram

För tre år sedan startade hon upp Instagramkontot "Minipaws_diary" (småtassars dagbok). Då postade hon bilder på sin dubbelmanade minikanin Molly, som snabbt blev populär i cyberrymden. När Molly sedan gick bort på grund av magproblem ett par år senare tog det hårt på Yvonne.

– Jag saknar henne något enormt. De blir verkligen som barn för en, säger hon.

Instagramkontot lades på is i några veckor, och tappade flera följare. Men så en dag åkte Yvonne till Kristianstad och träffade Nellie. Det var kärlek vid första ögonkastet, och Yvonne tog hem henne där och då. Snart trillade fler och fler följare in på kontot igen. Nu är de över elva tusen – de flesta från USA.

Läs också: Instagrambilden tog Gävlebo till kontrakt med Gucci

Bilderna som verkar mest populära är vardagliga bilder på Nellie när hon äter eller ligger i sin korg. Men det händer att Yvonne postar en del utklädnadsbilder också.

– Folk skickar kläder till henne, de är så snälla. Och då vill de naturligtvis se den klänning eller det de har skickat på bild också. Så jag försöker med det.

Även företag vill skicka henne saker. Just nu jobbar Yvonne ihop med ett företag om att trycka upp en almanacka för nästa år.

– När man nådde tiotusengränsen sa det bara "pang". Då blev man väldigt intressant. Men jag går inte med på vad som helst, jag tycker att det ska vara någorlunda kanin- eller djurrelaterat. Det kan komma in mejl om hörlurar och allt möjligt.

Nellie verkar trivas med kändislivet, men viktigast är ändå matte Yvonne. Henne vill hon aldrig vara för långt ifrån.

– Hon är väldigt mammig. Jag får inte ens gå på toaletten själv. Stänger jag dörren så krafsar hon, och om jag tar ett bad går hon in och lägger sig på mattan, säger Yvonne med ett leende.

– En del tycker att Nellie är bortskämd. Men jag har inga barn. Någon ska jag väl få skämma bort.

Mer läsning

Annons