Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan hittade katten Thresh i brännbart-containern i sista stund – återförenades med ägaren

/

Måndagen höll på att sluta i katastrof men i stället blev det en riktig solskenshistoria.
När Johan Norling, anställd på Gästrike återvinnare i Sörby Urfjäll, skulle pressa bråtet i brännbart-containern fick han sig en överraskning – plötsligt såg han ett katthuvud titta upp.
Det var Robin Oppmans katt Thresh som hade gömt sig i soffan han slängde tidigare under måndagen.

Annons

Johan Norling höll på med en rutinartad procedur där han med ett speciellt tryckverktyg pressar skrotet i containern för att återvinnare ska få plats med mer. Han var precis på väg att flytta fram tryckverktyget när han såg ett katthuvud sticka fram ur bråtet.

– Usch, om jag inte sett katten hade jag haft ihjäl den, berättar Johan Norling.

– Den var livrädd när vi plockade upp den. Den hade helt uppspärrade ögon och darrade. Den kan ha hamnat där av ren nyfikenhet men kan ju också ha varit gömd i något som någon har kastat. Sen kan det ju vara det värsta också. Att någon medvetet dumpat katten, spekulerade Johan Norling.

Hur katten hade hamnat i containern för brännbart var då bara en gåta men samtidigt runt 20-tiden började Robin Oppman ana oråd hemma. Han hade inte reagerat på att hans katt Thresh inte synts till på ett tag – han hade ju kastat en soffa tidigare under dagen och Thresh är rädd av sig och gömmer sig när det är stök i hemmet.

Medan inlägget om den upphittade katten delades för fullt på Facebook så kom Robin Oppman till sin egen slutsats efter att ha vänt upp och ner på hela lägenheten.

– Det enda troliga var att han gömt sig i soffan jag slängde. Så jag åkte till återvinningen strax innan 22 och tog mig in på området. Jag såg hur soffan var helt krossad. Sedan såg jag hur det rörde sig inne på kontoret så jag knackade på och förklarade och där var han! Det är helt sjukt, jag är överlycklig, jublar Robin Oppman.

Robin kunde hämta Thresh i en kattbur som medarbetarna på Gästrike återvinnare ordnat åt katten. Det fanns en på återbruksavdelningen.

Katten Thresh hade åkt med i soffan på biltaket från Stigslund till återvinningen utan att säga ett knyst – inte ens när han dumpades ner i containern där han sedan hittades alldeles innan han skulle ha blivit krossad.

Det är ingen vild gissning att Thresh helst av allt håller sig inne resten av sina nio liv.

– Thresh är en innekatt som aldrig går ut. Han har varit ut ur lägenheten en enda gång tidigare och det var när han blev kastrerad. Första gången rök ballarna och nu det här... Nej, han vill nog inte gå ut mer nu, konstaterar Robin Oppman.

Mer läsning

Annons