Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebo misstänkt för misshandel av Hagamannen

/

En man från Gävle har anhållits misstänkt för att ha misshandlat Hagamannen, enligt Västerbottenskuriren. Mannen skryter om dådet på sin Facebooksida.

Annons

Den så kallade Hagamannen, Niklas Lindgren, misshandlades på ett elevhem i Övertorneå i helgen. Han slogs blodig med en golfklubba. Tre personer ska ha setts vid brottsplatsen.

Nu har polisen gripit en misstänkt för dådet. Enligt Västerbottenskuriren rör det sig om en 30-årig Gävlebo.

Redan på måndagsförmiddagen meddelade åklagaren att utredarna hade ringat in en person i 30-årsåldern. Han var då skäligen misstänkt för den grova misshandeln.

Vid lunchtid greps mannen och togs in för förhör. Vid 15-tiden på eftermiddagen beslutade åklagare att anhålla honom, misstänkt på sannolika skäl för grov misshandel, alltså den högre misstankegraden.

Enligt polisen är det vittnesuppgifter som lett fram till gripandet.

– Nu fortsätter vi att utreda händelseförloppet och andra saker kring detta, säger Urban Pohjanen, utredningschef vid polisen i Norrbotten, till Västerbottenskuriren.

På frågan om fler personer delgivits misstanke om brott, svarar Urban Pohjanen:

– Det är ingenting jag kan kommentera just nu.

Västerbottenskuriren skriver att enligt en personutredning har den misstänkte 30-åringen en trasslig bakgrund med psykisk ohälsa och drogproblem. Han dömdes tidigare i år till villkorlig dom för försök till stöld, men är i övrigt ostraffad för allvarligare brottslighet.

”Under utredningen framkommer inga kriminella attityder eller värderingar. NN har tidigare haft ett umgänge där kriminalitet och missbruk förekom, han uppger dock att han numera väljer att endast umgås med vänner som inte är kriminella eller missbrukar”, skriver frivården i personutredningen, enligt Västerbottenskuriren.

På sin Facebooksida skriver den misstänkte 30-åringen:

"en vecka i Torneå & man hamnar i aftonbladet ...synd på min fina cobra golfklubba...men på kåken sa vi...en "bra våldtäktsman är en död våldtäktsman". de står jag fast vid...ser inget hör inget säger inget."

Mer läsning

Annons