Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gärna konstinköp – men vården först

Läste i Ljusnan (7/3) om konstnären som har fått 360 000 kronor för en blå fläck av plast; vilket slöseri med skattemedel.

Jag tror jag gör mig till tolk för många i södra Hälsingland. I stället skulle pengarna kunna användas till att förbättra sjukvården, och på sikt få bort alla dessa stafettläkare som nu kommer och går.

Besöker man som jag Hälsocentralen i Kilafors så är det i regel en stafettläkare man får träffa. Återkommer man två veckor senare får man i många fall träffa en ny läkare som man ska sitta och redogöra sina sjukdomsproblem för. Detta återupprepas nästan varje gång man besöker hälsocentralen. Jag tycker det är slöseri med läkarens tid.

Därför tycker jag att landstinget i första hand ska lägga pengarna på sjukvården, för viktigast för oss är väl en väl fungerande sjukvård? Skulle det sedan bli pengar över så då kan man köpa konst för dessa.

Björn Ohlsson

Kilafors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel