Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garmin återkallar 1,25 miljoner gps:er

/

Batterier som riskerar att överhettas och i värsta fall börja brinna är orsaken till att Garmin återkallar 1,25 miljoner Nüvi-navigatorer.

Annons
Batterier som riskerar att överhettas och i värsta fall börja brinna är orsaken till att Garmin återkallar 1,25 miljoner Nüvi-navigatorer.

Det är Nüvi-modellerna 200W, 250W, 260W samt modell-serierna 7xx och 7xxT som kan vara drabbade.

I ett pressmeddelande uppger Garmin att det handlar om navigatorer som har ett batteri tillverkade av en underleverantör under en viss tidsperiod och som dessutom innehåller ett kretskort med en viss konstruktion. Sammantaget gör dessa två faktorer att batteriet kan bli överhettat, vilket ger en viss risk för att navigatorn börjar brinna.

Tillverkaren uppger att man känner till färre än tio fall där batterier har blivit överhettade och inget av dessa ska ha orsakat några personskador eller större skador på egendom.

För att ta reda på om man har en Nüvi-navigator med den olyckliga kombinationen av batteri och kretskort kan man gå till www.garmin.com/nuvibatterypcbrecall och mata in navigatorns serienummer. Om den behöver åtgärdas får man instruktioner för att skicka in den. Tillverkaren kommer då att byta ut batteriet och sätta in något som ser till att det nya batteriet och kretskortet hålls åtskilda. Ingreppet och frakten ska vara gratis för kunderna.


/Henrik Thoressonmobil.se

Mer läsning

Annons