Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garmarna till Delsbostämman

Folkmusikgruppen Garmarna, där Hudikbon Emma Härdelin ingår som sångerska, kommer i år att spela på förstämman till Delsbostämman. Garmarna hade stora framgångar både i Sverige och utomlands under 1990- och 2000-talet, med sitt speciella folkrockiga sound. Gruppen har trappat ner och spelar inte särskilt ofta nuförtiden – men de spelar gärna vid speciella tillfällen, såsom just förstämman.

Annons

– Jag frågade Emma Härdelin direkt, för vi har gått och tänkt på Garmarna i flera år. De är inte aktiva, och därför är det svårt att boka dem. men jag kontaktade Emma och berättade om stämman. Emma sa "det här är kul, det här vill vi göra", berättar Karin Hjelm, Delsbostämmans planeringskommitté.

– Det var en storsatsning från vår sida, att få hit dem. Vi känner oss lite hedrade, att de sätter ihop gruppen speciellt för Delsbostämman, säger Karin Hjelm.

– Garmarna låter så bra. De har en alldeles unik ton, det är något med Emmas röst i förhållande till hur de spelar.

Förstämman blir som en minifestival. Förutom Garmarna spelar Kolonien, Gävleborgs Ungdoms Folkband, Bängmans Skalpell, Tall Dark Strangers och avslutningsvis Västerbrokören. …

– Det är ett starkt startfält, som skiftar i ljudbild. Vi vill att det ska nå många. Vi är så nöjda och glada över att vi har möjlighet och ekonomi att göra det här.

Annons