Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garmarna återuppstårpå Musik vid Dellen

/
  • Det är över tio år sedan Garmarnas skiva Vedergällningen kom ut. I sommar återuppstår gruppen med Emma Härdelin som sångerska. De uppträder bland annat på Musik vid Dellen.

Garmarna, Sofia Rapp Johansson och Duo KeMi. Det är några av artisterna som nu är bokade att uppträda under Musik vid Dellen 2-10 juli.

Annons

Årets program innehåller såväl folkmusik som kammarensembler, lite jazz, dans och klezmer. Liksom visor och poesi.

– Vi försöker hitta en bra blandning i programmet och även nya platser att ha konserterna på, berättar Elin Torestad, kultursekreterare i Hudiksvall.

En av nyheterna är att folkmusikgruppen Garmarna, med Emma Härdelin i spetsen, gör comeback efter närmare tio år. I sommar spelar de på Iggesunds jernverk tillsammans med gruppen BOOT.

Mer folkmusik blir det på Råbergsvallen med trion Limbohofvet, och den hyllade gruppen Nordic spelar modern folkmusik på Ystegårn i Hillsta.

Invigningen blir i år på Bjuråkers forngård med Thuva Härdelin, som tillsammans med Lelo Nika nyligen kommit ut med skivan Tidernas väg.

En jazzkväll på Långvind är inbokad även i år, med Stockholm Swing All Stars och Linda Pettersson Bratt och en ungdomsakt som förband. Jazzigt blir det också när Peter Knudsen Trio tar sig an de klassiska kompositörerna Debussy och Ravel.

Några familjeföreställningar är tradition under musikveckan. Norrdans kommer med utomhusföreställningen ”...lyckliga i alla sina dagar” och Duo Gelland, som gjort sig kända för att ta sig an den moderna klassiska musiken på ett alldeles eget sätt, uppträder i Masugnen för både vuxna och barn.

Författarinnan Sofia Rapp Johansson, Hudiksvall, presenterar sig också som sångerska, med en nyinspelad skiva, under en konsert. Margareta Bengtsson heter en annan sångerska från The Real Group som tillsammans med två kollegor bjuder på ett blandat kaféprogram.

Bläck kallar sig sex kvinnliga författare från Gävleborgs län. De kommer att läsa ur sina böcker och däremellan spelar klezmerensemblen Tzeitel. Bläck består av Viveka Sjögren, Anna-Clara Tidholm, Helene Rådberg, Carolina Thorell, Aase Berg och Anna Jörgensdotter.

En hyllning till de jubilerande kompositörerna Schuman och Chopin ger pianotrion Trio Nordica och Duo KeMi, som nyligen fått ta emot ett fint tyskt förstapris, återkommer också till Hälsingland. Förutom Hudiksvalls kommun är Musik Gävleborg, Hudiksvalls Jazzklubb och Norra Hälsinglands Konsertförening medplanerare i Musik vid Dellen.

Christina Busck

Mer läsning

Annons