Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gårdsloppis för klimatsmarta

"Himlaprinsens gård" i Kursil, Styvje, blir basen för en gårdsloppis med klimatsmart stuk. Den som cyklar eller joggar dit kan räkna med en liten belöning, lovar Kenneth Mårtensson.

Annons

På lördag anordnas en gårdsloppis med ett annorlunda stuk i Styvje, norr om Söderhamn. Här har man tagit fasta på det resurs- och klimatsmarta temat.

Med lite himmelsk draghjälp i form av bra väder hoppas Kenneth och hans fru Agneta på succé när man anordnar en gårdsloppis med en alldeles egen inriktning. Det ska bli en klimatsmart tillställning där man får chansen att köpa, byta eller återvinna gamla saker. Det handlar om möbler, verktyg och husgeråd.

- Den som cyklar eller joggar hit kan räkna med en belöning, korv eller fika. Vi ska ha levande musik, lovar Kenneth.

För Kenneth Mårtensson är energi- och miljötänk vardagsmat. Han är vd för Sala-Heby Energi AB och har dessutom varit med om att starta en solelsförening i Sala.

"Himlaprinsens gård" har funnits i släkten länge. Den är numera sommarbostad åt familjen Mårtensson:

- Vi har samlat på oss en hel del under årens lopp. Men vi gör inte det här för pengarnas skull, utan ser det mest som en träff för klimatsmarta, säger Kenneth Mårtensson.