Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garagerock och jazz vidare i Musik direkt

/

Brandgaraget höll nästan på att välta när Argast i stan fick publiken att röja framför scenen.

Men det var i slutändan Hudiksvallsbandet Locker Room Lovers som drog det längsta strået i den sista deltävlingen i Musik Direkt.

Annons

Ungdomstävlingen Musik Direkt tuffar på och i söndags var det dags för tredje deltävlingen, på Brandgaraget i Hudiksvall. Sju band, mestadels lokala förmågor, gjorde upp om de två sista, åtråvärda, direktkvalificerande platserna till årets länsfinal, på Spegeln i Gävle, den 11 april.

Söndagseftermiddagen bjöd på allt från sofistikerad jazz och finstämd akustisk singer/songwriter-pop, till garanterat mormorsfientlig growlmetal av värsta slaget.

De band som föll juryn bäst i smak var Gävlejazzarna Black Coffee Quintet. Även Hudikrockarna i bandet Locker Room Lovers, bestående av Erik Ahlqvist Loiske, Johannes Andersson, Olle Lindh och Johan Ek, fick motorväg till länsfinalen.

Deras härliga bandnamn har de hämtat från en homoerotisk novell från 50-talet.

– Vi kunde inte bestämma oss för ett namn och höll på och letade i två månader. Sedan hittade vi en internetsida som samlade porrtitlar, så det fick bli det, berättar Erik, bandets sångare.

Musik Direkts projektledare Tomas Olsson, tillika jurymedlem, tycker att tävlingen är en bra plattform för ungdomarna att visa upp sig.

– Men fokus ligger inte på tävlingsmomentet, utan på att skapa speltillfällen för ungdomarna. Att de får en chans att uppträda på en riktig scen, med bra ljud och ljus, säger han.

Juryn utsåg även det energiska och nybildade bandet Argast i stan till deltävlingens joker – det enda bandet som fick publiken att starta ett mindre upplopp framför scenen. På måndag kommer juryn att enas om vilken joker som kommer att få vara med i finalen.

Mer läsning

Annons