Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ganna-fallet visar att lagen måste ändras

Många av oss har berörts oerhört starkt av det uppmärksammade fallet med den utvisningshotade dementa och nästan blinda 91-åriga Ganna Chyzhevska.

Annons

Det är en skam för Sverige att stänga dörren för en medmänniska som Ganna som inte har några anhöriga kvar i sitt hemland och därför vill leva tillsammans med sina barn och barnbarn i Sverige under sina sista år.

Socialdemokraterna ändrade regelverket 1996 och tog bort den så kallade ”sista länken” vilken gav personer som saknade familj i hemlandet möjlighet att få uppehållstillstånd om resten av familjen fanns i Sverige.

Vi kristdemokrater reserverade oss då och har ända sedan dess arbetat för en förändring. I dag är det inte möjligt för en äldre person som inte har några anhöriga i sitt hemland att stanna i Sverige ens om släktingarna är beredda att ta på sig ett fullt försörjningsansvar. Vi kristdemokrater vet hur viktig familjen är, inte bara i början utan också i slutet av livet.

Därför har vi i flera år kämpat för en humanare syn på anhöriginvandring.

Därför anser vi att lagen måste ändras.

För Kristdemokraterna i Hudiksvall

Kent Sjöberg, Norrbo

Margareta Sidenvall, Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel