Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ganna-fallet visar att lagen måste ändras

Många av oss har berörts oerhört starkt av det uppmärksammade fallet med den utvisningshotade dementa och nästan blinda 91-åriga Ganna Chyzhevska.

Annons

Det är en skam för Sverige att stänga dörren för en medmänniska som Ganna som inte har några anhöriga kvar i sitt hemland och därför vill leva tillsammans med sina barn och barnbarn i Sverige under sina sista år.

Socialdemokraterna ändrade regelverket 1996 och tog bort den så kallade ”sista länken” vilken gav personer som saknade familj i hemlandet möjlighet att få uppehållstillstånd om resten av familjen fanns i Sverige.

Vi kristdemokrater reserverade oss då och har ända sedan dess arbetat för en förändring. I dag är det inte möjligt för en äldre person som inte har några anhöriga i sitt hemland att stanna i Sverige ens om släktingarna är beredda att ta på sig ett fullt försörjningsansvar. Vi kristdemokrater vet hur viktig familjen är, inte bara i början utan också i slutet av livet.

Därför har vi i flera år kämpat för en humanare syn på anhöriginvandring.

Därför anser vi att lagen måste ändras.

För Kristdemokraterna i Hudiksvall

Kent Sjöberg, Norrbo

Margareta Sidenvall, Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel