Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gangstar drar ner på tempot

Gangstar-plagg kommer i fortsättningen inte att levereras till butiker runt om i landet.

Tidsbrist för företagets grundare är förklaringen.

Det finns inte längre någon Gangstar-butik på Kungsgatan. All försäljning och hantering av kläderna sköts av Ulrika Ek som driver Magasin4 på Baggargatan.

- Vi har vårt lager där och Ulrika sköter allt, packar och skickar beställningar från webbshoppen, säger Teresa Grundin, som tillsammans med Tove Stenqvist står bakom barnklädmärket Gangstar.

De båda grundarna har fått krympa verksamheten på grund av tidsbrist. Teresa Grundin är nu mera officiell make up-artist för L’Oreál och jobbar även med Kanal 5-programmet Stylisterna, och Tove Stenqvist har nyligen börjat jobba för Söderhamns kommun.

Satsningen på Gangstar kan med andra ord inte fortsätta som förr.

- Helt ärligt så vet vi inte riktigt just nu. Vi vill jättegärna, men vi har svårt att få tiden att räcka till, säger Teresa Grundin.

De butiker ute i landet som tidigare sålt Gangstar-kläder har i år fått ett samtal om att det inte kommer att levereras några plagg.

Theresa Grundin säger att det finns en vårkollektion klar på papper, men så mycket längre än så sträcker sig inte planeringen.

- Vi tar en säsong i taget. Jag hoppas att Gangstar kommer finnas kvar länge. Sen under vilken regi får framtiden utvisa.