Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gång- och cykelväg på gång

Den planerade gång- och cykelvägen i Näsviken har tagit ett steg längre på väg mot byggstart. Nu ställs planen ut för granskning.

Annons

Projektet har varit på gång länge redan, men nu finns en plan som alla intresserade kan granska och ha synpunkter på. Det handlar om att bygga en belyst gång- och cykelväg längs den befintliga väg 753, på den nordvästra sidan av vägen mellan skolan i Näsviken och idrottsplatsen, en sträcka på knappt 900 meter.

Vägen är ganska hårt trafikerad, och många upplever den som otrygg. Vägplanens sammanfattning konstaterar att det inte finns några olägenheter och hinder i form av natur- och kulturmiljö. Man räknar däremot med miljövinster och mindre buller, då fler sannolikt väljer att cykla eller gå i stället för att åka bil. Planen finns ute för granskning till den 19 juni.

Den planerade byggstarten är i nuläget under år 2015.