Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gång- och cykelväg på gång

Sockenvägen genom Söderala är bara till för bilar.
Gång- och cykelväg saknas. Men nu kan det bli en ändring.

Det finns en länstransportplan för trafikfrågorna i Gävleborg, och det är regionstyrelsen som bestämmer hur den ska se ut.

En prioriteringslista har gjorts där gång- och cykelvägen genom Söderala ligger på fjärdeplats, och vägen ska byggas i närtid, enlig regionstyrelsens beslut.

I handlingarna står det även att byggandet av gång- och cykelvägen ska samordnas med beläggningsarbeten på vägen och att det ska ske i år.

En som är mycket nöjd beslutet är Magnus Svensson (C) som är ledamot i Regionstyrelsen och själv har bott alldeles intill den hårt trafikerade Sockenvägen.

– Det är många i Söderala som har kämpat för det här under en väldigt lång tid. Inte minst för alla skolbarn som tvingas gå på den smala vägen, så det här är ett väldigt bra och välkommet beslut, säger Magnus Svensson.