Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gång för hjärtans lust

– Regn stoppar inte oss! sa Maj Persson från Järvsö och promenerade med rask takt ut från Folkparken. Det var Hjärtgåing på gång i Ljusdal på onsdagskvällen.

Stockholm, Malmö och Göteborg är några av de stora städer där 1,6-miljonersklubben arrangerar Hjärtgåing för att samla in pengar till forskning om kvinnohälsa. Minst i klassen är Ljusdal, som för femte året samlade ihop ett gäng glada motionärer för att gå de fem kilometrarna runt Kyrksjön för den kvinnliga hälsans skull – och för motionen såklart.

– I övriga delar av landet är det bara kvinnor och barn som får vara med, men här i Ljusdal får alla vara med, säger Lisa Månsson Rydén kontaktkvinna för 1,6-miljonersklubben.

Deltagarna underhölls före start i form av artisten Tina Leijonberg och Jörgen Åberg följde upp med delar av Allsångsorkestern från Torön. Det fanns också möjlighet att se en utställning om kvinnors hälsa.