Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gång för hjärtans lust

– Regn stoppar inte oss! sa Maj Persson från Järvsö och promenerade med rask takt ut från Folkparken. Det var Hjärtgåing på gång i Ljusdal på onsdagskvällen.

Annons

Stockholm, Malmö och Göteborg är några av de stora städer där 1,6-miljonersklubben arrangerar Hjärtgåing för att samla in pengar till forskning om kvinnohälsa. Minst i klassen är Ljusdal, som för femte året samlade ihop ett gäng glada motionärer för att gå de fem kilometrarna runt Kyrksjön för den kvinnliga hälsans skull – och för motionen såklart.

– I övriga delar av landet är det bara kvinnor och barn som får vara med, men här i Ljusdal får alla vara med, säger Lisa Månsson Rydén kontaktkvinna för 1,6-miljonersklubben.

Deltagarna underhölls före start i form av artisten Tina Leijonberg och Jörgen Åberg följde upp med delar av Allsångsorkestern från Torön. Det fanns också möjlighet att se en utställning om kvinnors hälsa.