Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gammal teknik tände kören på nytt

Till inspelningen av Västerbrokörens nya skiva fick den gamla rullbandspelaren dammas av. Med ny producent har bandet hittat ett nytt sound och återupptäckt gamla låtar.

Fyra av bandets sex medlemmar sitter i Labyrint-studion vid Ljusbacken utanför Delsbo. Där har nya albumet spelats in och det är ett taggat gäng som beskriver sitt nya alster.

– Det är den mest genomarbetade plattan vi har gjort hittills och producenten Sebastian Aronsson har haft stor betydelse för hur det blev, säger sångaren Gunnar "Gea" Andersson.

Enligt bandet har samarbetet gjort att musiken kan nå ut till en ny publik. Sebastian Aronsson har gjort det mer lättillgängligt, men utan att försöka ändra på det som redan fanns där.

Bandmedlemmarna beskriver själva sin musik som bilar som kör kors och tvärs på en väg. Det handlar inte om att spela korrekt och rätt. Var för sig kan instrumenten och rösterna låta bångstyriga och skeva. Men med Sebastian Aronssons hjälp smälter de samman till en enhet och bilarna har hittat in i sina filer.

Några av låtarna har funnits med sedan 1970-talet men har aldrig spelats in tidigare.

Nuvarande uppsättning har spelat ihop i cirka tre och ett halvt år då Mikael Odelfelt kom med i bandet igen.

– Jag är sist in, men var också med först. Jag och Gunnar har spelat ihop sedan vi var 17 och har haft band innan Västerbrokören också. För några år sedan tog jag en paus, så vi fick vila lite ifrån varandra.

På lördagen blir det spelning och inofficiell släppfest på Stömne svängrum.