Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gamla mejeriet utbrunnet

(Uppdaterad klockan 20:20) Gamla mejeriet i Sörforsa förstördes i en brand på tisdagen. Ingen person skadades.

Det var vid 14.30-tiden på tisdagen som Norrhälsinge räddningstjänst larmades om en brand i ett flerbostadshus i Forsa, gamla mejeriet intill Lundströmmen.

Förutom räddningstjänsten kallades även ambulans och polis till platsen. När räddningstjänsten kom fram till huset rykte det kraftigt under taket.

På övervåningen i huset finns det lägenheter, men inga personer ska ha varit hemma när branden började. Rökdykare var inne i huset för att kontrollera lägenheterna.
På nedervåningen finns det garage och minst en bil fick tas ut därifrån.

Räddningstjänsten hade en stegbil på plats som hissades upp för att man skulle kunna bekämpa branden utifrån. De använde sig också av en motorsåg för att ta sig igenom taket och på så sätt underlätta släckningsarbetet.

Vid 17-tiden brann det fortfarande för fullt i lägenheterna och brandmännen arbetade med att förhindra en spridning av branden till intilliggande byggnader.

– Det är viktigt att begränsa branden så att den inte sprider sig, sade insatsledare P-A Ekvall.

Han trodde då att släckningsarbetet troligen skulle pågå några timmar till.

Huset gick inte att rädda.

Polisen har upprättat en anmälan om grov allmänfarlig vårdslöshet.

– Vi har en ganska klar bild av hur branden har startat. Man höll på att svetsa i garaget och det började brinna. De försökte släcka elden själva men lyckades inte, säger länsvakthavande polisbefäl Paul Edenström.

Ingen person är delgiven misstanke i ärendet och polisen kommer att göra en teknisk undersökning när brandresterna har svalnat.