Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gäller inte trafiklagen för PostNord?

Signaturen Farmor är orolig över vägen vid Östra skolan i Söderhamn där bilar trotsar skylten med motortrafik förbjuden - bland annat PostNords bilar. PostNord svarar direkt.

Annons
Förbud mot trafik med fordon. Foto: Transportstyrelsen.

Östra Storgatan är avstängd väster om Östra skolan i Söderhamn. Den är tydligt markerad med en förbudsskylt. Men många struntar i det och kör ändå. Droppen är när PostNords bil kommer åkandes och trotsar förbudsskylten. Jag ställde en direkt fråga till chauffören som påstod att de fick åka där. Det konstigaste är att man aldrig fått åka där, vägen har så länge jag minns varit avstängd med riktig avspärrning. Men eftersom man stängt av Södra Järnvägsgatan för trafik, då man ställt baracker där Stentägtens skola är inrymd, så har man öppnat upp halva passagen vid Östra Storgatan, för att räddningstjänsten skall komma åt vid eventuellt tillbud. Men ”Förbud mot trafik med fordon” gäller fortfarande.

Skärpning bilister som trotsar förbudet! Snart kan det komma ett barn runt hörnet! Är det av lathet eller dumhet man struntar i lagen?

Farmor

Svar direkt: Givetvis ska PostNord normalt följa samma trafikregler som alla andra. I just Söderhamn har vi dispens att köra på vissa ställen där det normalt inte är tillåtet, när det krävs för att vi ska kunna göra vårt jobb. Självklart ska vi alltid visa största möjliga hänsyn i trafiken oavsett var vi kör.

Hans Bergander, distributionsområdeschef PostNord

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons