Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gäller inte skollagen i Bollnäs?

Känner att jag måste yttra mig i frågan om att de så kallade 15-timmarsbarnen ska få vara på förskolan tre timmar per dag fem dagar i veckan.

Annons

Just nu är jag föräldraledig med vårt tredje barn. Vår son är 2½ och jag vill verkligen att han ska få möjligheten att gå kvar på sin förskola fast jag är hemma. Dels på grund av att han älskar att vara i den miljön och att träffa de andra barnen. Dels för att om jag säger upp hans barnomsorgsplats kommer vi inte att få en ny plats på Sörängs förskola inom två år! Jag betalar samma avgift när jag jobbar och han är där fler timmar och dessutom äter frukost och mellanmål, som i dag. När han inte får lunch tre dagar i veckan efter nyår, har Lahenkorva tänkt att jag ska få betala mindre i barnomsorgsavgift då? Och när de andra barnen sätter sig och äter lunch, vart tar mitt barn vägen då? Får han sätta på sig kläderna och ensam gå ut och vänta på att mamma ska komma och hämta honom? Eller ska han sätta sig en bit bort och titta när de andra barnen sitter och äter? I skollagen trycker man på likabehandling, att alla barn ska behandlas lika, ingen ska missgynnas eller diskrimineras. Men skollagen gäller kanske inte i Bollnäs kommun? För det här förslaget anser inte jag gynnar likabehandling.

Margit Pettersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel